Är CVT-transmissioner bra för bogsering?

När vi ser fler och fler hybrid- och plug-in-hybridfordon komma in på bilmarknaden verkar det också som att den kontinuerliga variabla transmissionen (CVT) också blir allt vanligare. I den här artikeln ska jag titta på vad CVT-växellådor är, hur de fungerar, hur de jämförs med andra automatiska växellådor och om CVT-växellådor är bra för bogsering.

2022 Toyota Highlander Hybrid

CVT-växellådor är inte det bästa alternativet för bogsering eftersom de inte klarar av så mycket vridmoment från motorn som traditionella automatiska eller till och med manuella växellådor kan. Det enda ett fordon behöver för att vara bra för bogsering är gott om vridmoment, och ju mer vridmoment ett fordon kan producera desto bättre brukar det vara vid bogsering. Fordon utrustade med CVT-växellådor har lägre maximal dragkapacitet än fordon med traditionell manuell eller automatisk växellåda.

Vad är en CVT-växellåda?

CVT, eller kontinuerligt variabel växellåda för att ge den hela namnet, är en typ av automatisk växellåda som använder två remskivor med en stålrem som löper mellan dem istället för samlingen av kuggar som en traditionell automatväxellåda använder. För att kontinuerligt variera utväxlingarna, justerar en CVT samtidigt diametern på både “drivremskivan” och “driven remskiva”.

Drivremskivan fördelar vridmomentet från motorn och den drivna remskivan arbetar för att överföra det vridmomentet till fordonets hjul. Tanken bakom en CVT är att leverera steglös växling mellan olika utväxlingar och undvika den klumpiga och mindre effektiva växlingen av en traditionell transmission när de olika kuggarna är inkopplade.

Effektivt sett har en CVT ett oändligt antal tillgängliga utväxlingsförhållanden som ändras kontinuerligt för att ge en mycket smidig körupplevelse. Vanliga automatiska och manuella växellådor har ett fast antal utväxlingar medan CVT:er inte är vridmomentberoende eftersom de använder de oändliga utväxlingsförhållandena för att skicka den tillgängliga kraften till hjulen.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Varför föredrar japanska biltillverkare CVT-transmissioner?

Om du har letat efter att köpa ett nytt fordon under de senaste åren har du förmodligen märkt att det är japanska biltillverkare som tenderar att gynna CVT. Faktum är att tills hybrid- och plug-in-hybridfordon började bli mer allmänt tillgängliga på senare tid skulle du förmodligen ha kämpat för att hitta en CVT-växellåda i något annat än ett japanskt fordon.

Japanska tillverkare har länge förespråkat CVT-teknik eftersom körförhållandena i Japan är mer lämpade för CVT än andra typer av transmissioner. Att köra i Japan innebär att köra på trånga, slingrande vägar och överbelastade stadsgator och CVT:er är smidigare och mer bränslesnåla än traditionella automatiska och manuella växellådor.
Direkt prestanda och stor dragkapacitet krävs inte för majoriteten av körning i Japan, och det är därför japanska biltillverkare har blivit sådana experter på CVT-teknik under många år.

Detta kan leda till att du antar att en CVT är överlägsen alla andra typer av transmissioner som förlitar sig på ett fast antal tillgängliga växlar. När allt kommer omkring kan alla se att automatiska växellådor erbjuder fler och fler växlar med åren. GM och Ford har många fordon tillgängliga nu med 10-växlad automatisk växellåda och Mercedes och BMW har länge gynnat 7-, 8- och 9-växlade bilar.

Mer är oftast bättre, eller hur? Därför kommer säkert en transmission med ett oändligt antal utväxlingar att vara bättre än en som bara har 10 eller mindre? Tja, inte nödvändigtvis.

Hur är en CVT att köra?

Om CVT:er var “bättre” att köra än andra växellådor skulle du ha sett dem i Formel 1 för år sedan. Faktum är att om de erbjöd någon form av prestandafördelar jämfört med andra typer av växellådor skulle F1 förmodligen ha uppfunnit dem i första hand.

CVT-växellådor är smidiga att köra och de är ofta det mest bränsleeffektiva alternativet där bränsleekonomi är en stor sak, som till exempel med hybrid- och plug-in-hybridfordon. Tyvärr kan de också bullra, särskilt när de kombineras med lågeffektsmotorer eftersom de tenderar att stanna vid höga varvtal och får motorn att varva för mycket under hård acceleration.

En annan egenskap med att köra en CVT är att du inte kommer att känna det när den växlar eftersom den faktiskt inte växlar alls eftersom den inte har några växlar att börja med. Tillverkarna har dock nu kommit på det här sista problemet och vissa CVT:er simulerar nu växlingar. Hur övertygande detta känns kommer att vara upp till individen, men det råder ingen tvekan om att CVT-tekniken blir oändligt mycket bättre än den brukade vara.

Kan ydu drar med en CVT?

Det är inga som helst problem när det gäller att dra en släpvagn med ett fordon utrustat med CVT-växellåda så länge du inte överskrider fordonets maximala dragkapacitet eller högsta tillåtna vikt när passagerare och last beaktas.

Men det är stor skillnad mellan “kan du bogsera med en CVT?” och “är en CVT bra för bogsering?” Innan jag går in på för- och nackdelarna med att bogsera med en CVT behöver du bara ställa dig en fråga, vilket är hur många pickupbilar till salu i Amerika som finns tillgängliga med en CVT-växellåda?

För att ge dig en uppfattning om skillnaden en CVT kan göra för dragförmågan hos ett fordon behöver vi bara titta på något som 2021 Toyota Highlander. När den är utrustad med standard 3,5-liters V-6-gasmotor och åtta-växlad automatisk växellåda, är Highlander klassad för att dra upp till maximalt 5 000 pund. När den är utrustad med CVT istället, har Highlander Hybrid endast en maximal dragstyrka på 3 500 pund.

Utskärning av en traditionell automatlåda

Nu kan man säga att detta beror på att Highlander Hybrid har en hybridgas/elektrisk drivlina baserad på en inline-fyra med en effekt som är 52 hästkrafter mindre än V-6-versionen, och det finns en viss förtjänst i det argumentet. Men detta måste få dig att fråga varför hybrid- och plugin-hybridfordon använder CVT nästan uteslutande mycket av tiden?

Är CVT-växellådor bra för bogsering då?

Även om du kanske hittar ett fordon med en CVT-växellåda som är klassad för att dra mer vikt än du behöver för att bogsera, finns det mer att bogsera än bara om fordonet är klassat för att dra den vikten eller inte. Till exempel kan du komma på att du bogserar på olika ytor och hur en transmission kopplar in och hur den applicerar vridmomentet på hjulen kan göra en enorm skillnad.

Låt oss säga att du drar en båt på en trailer som väger 2 950 pund och att du har en SUV som är klassad för att dra upp till 3 500 pund. På torr trottoar kommer du förmodligen att klara dig med vilken transmission som helst, men vad händer om ditt fordon och släp står på lera, grus eller vått gräs? Många gånger är det en fördröjning med en CVT när du trycker på gaspedalen innan kraften appliceras på hjulen, och det är inte till hjälp när det kommer till bogsering. Vid bogsering under utmanande omständigheter vill du ha så mycket vridmoment som möjligt så att kraften appliceras så omedelbart som möjligt.

För att vara rättvis mot tekniken och tillverkarna som kämpar för den, är moderna CVT:er enormt bättre än de brukade vara i alla applikationer, även om de fortfarande kan ta lite tid att vänja sig vid. Vad jag skulle säga här är dock att om du menar allvar med att bogsera med ett fordon för tillfället finns det bättre transmissioner för jobbet än en CVT.

Varför verkar hybrider alltid använda CVT-transmissioner?

Hybrid- och plug-in-hybridfordon tenderar att föredra CVT-transmissioner eftersom dessa typer av fordon främst är designade för att vara mer bränslesnåla än gasmodeller, och CVT-transmissioner hjälper till att maximera bränsleeffektiviteten hos hybriddrivlinor. En CVT är också lättare än en traditionell transmission med alla dessa tungmetallkuggar inuti och att minska fordonsvikten är ett annat sätt att förbättra bränsleeffektiviteten.

Är CVT-transmissioner pålitliga?

Även om det blir bättre i takt med att tekniken utvecklas över tiden, har CVT-transmissioner inte det bästa ryktet för tillförlitlighet. Även om CVT:er är billigare att tillverka och lättare än en traditionell manuell eller automatisk växellåda är de vanligtvis dyrare att reparera än andra typer av växellåda.

Missförstå mig inte; ingen vill behöva betala för en transmissionsreparation av något slag eftersom de vanligtvis kommer med en rejäl biljett. Tyvärr finns det mycket lite som belastar en transmission mer än att dra en släpvagn, särskilt när det är nära eller vid fordonets maximala dragkapacitet. Det är därför naturligt att om du ska dra mycket kommer en CVT inte att vara det bästa valet på något sätt.

Vilka fordon erbjuder CVT-transmissioner?

Du hittar massor av CVT-utrustade fordon i serierna Honda, Lexus, Mitsubishi, Nissan, Infiniti, Subaru och Toyota. De sydkoreanska märkena Kia och Hyundai har också CVT-versioner av sina Accent, Elantra, Venue, Forte, Rio, Seltos och Soul-modeller. Amerikanska märken kommer också igång nu med Buick, Chevy, Chrysler, Ford och Lincoln som erbjuder hybrid- och plug-in-hybridmodeller nu utrustade med CVT.

Ska man köpa en CVT att dra med?

Om du bara ibland drar en relativt lätt släpvagn bör du inte skjutas upp med att köpa ett hybrid- eller laddhybridfordon med CVT-växellåda så länge som den maximala dragkapaciteten är mer än vikten på din fullastad släpvagn. Å andra sidan, om du regelbundet ska dra 3 000 pund eller mer, särskilt upp och ner för branta lutningar eller på mindre än idealiska ytor, skulle jag hålla mig borta från en CVT.

Jag skulle säga att detta råd skulle vara relevant i åtminstone några år tills tekniken blir bättrer, eller tills helt elektriska fordon ersätter allt annat och transmissioner är då inte längre ett problem.

Add Comment