Är det värt att reparera en bärgningsbil?

När du ser en begagnad bil, lastbil eller SUV annonseras till försäljning till ett otroligt lågt och frestande pris kommer det förmodligen att visa sig vara en bärgningsbil. Medan vissa kommer att ha reparerats till olika standarder och fortfarande kommer att se ut som ett fynd, kommer andra att vara i sitt råa tillstånd och eventuella reparationer kommer att vara upp till dig. Frågan för de flesta av er kommer oundvikligen att vara, är det värt att köpa och reparera en bärgningsbil eller ska man överlåta det till proffsen?

2006 Dodge Ram 1500 SLT på en bärgningstitel till salu för bara $3 200

Det kan definitivt vara värt att reparera en bärgningsbil om försäljningspriset är tillräckligt lågt för att göra kostnaden för att reparera den ekonomiskt lönsam, men endast en erfaren fackman kan göra en riktig bedömning av om en bärgningsbil är värd att reparera.

Oreparerade bärgningsbilar

En bil eller något annat fordon som har en bärgningstitel kommer vanligtvis att ha skadats i någon form av incident och kostnaden för att reparera den kommer att ha varit nära eller mer än bilen är värd. Varje delstat i USA har sina egna regler för att definiera räddningstitlar, så det är viktigt att du kontrollerar lagarna där du är så att du vet exakt vad det betyder.

Föreställ dig bara att en bil är inblandad i en olycka och före olyckan skulle den ha varit värd 10 000 USD men efter olyckan kostnaden för att reparera den 11 000 USD. I det här fallet skulle försäkringsbolaget förklara fordonet som en “avskrivning” och betala ägaren de $10 000 det var värt innan olyckan.

För att få tillbaka de pengar den kunde, skulle försäkringsgivaren sedan sälja fordonet med en bärgningstitel och det kommer förmodligen att köpas av en bilverkstad som vill reparera det eller en brytare som vill sälja det som reservdelar. I vissa fall kan en privat köpare göra en uppskattning om att de kan reparera ett bärgningsfordon själv eller få det reparerat av någon annan och kostnaden för köp och reparation skulle fortfarande vara lägre än att köpa ett liknande fordon som inte var skadat och på en bärgningstitel. För mig bör privata köpare (såvida de inte är seriöst kompetenta biltekniker) undvika oreparerade bärgningsbilar och lämna dem till proffsen.

Reparerade bärgningsbilar

Om du letar efter en begagnad bil till ett fyndpris kan du bli frestad av en reparerad bärgningsbil, som är ett av de fordon som jag just har täckt men nu har den reparerats och den ser förmodligen precis ut som vilken annan begagnad bil som helst. . Du kommer att se den här typen av fordon till salu över hela webbplatser som eBay och Auto Trader och det bör tydligt anges i annonsen att det är en bärgningsbil.

Även om de har reparerats har de fortfarande en bärgningstitel, och det betyder att de inte är värda i närheten av lika mycket som ett identiskt fordon med en tydlig titel. Om du ser två mycket lika begagnade fordon till salu och den ena är 40 % billigare än den andra eftersom den har en bärgningstitel, skulle du förmodligen bli frestad av den billigare. Problemet är att du inte vet hur mycket bilen skadades och hur mycket av reparationen är rent kosmetisk om du inte får en expert att kontrollera det. Du kan göra ett riktigt fynd med en reparerad bärgningsbil men du kan också hamna i en hög med problem.

Naturligtvis är den verkliga faran att hitta dig själv med ett fordon som borde vara en bärgningsbil men du köpte den med en ren titel och betalade rena titelpengar för det. Detta kan hända om ett fordon var registrerat och förstört i en annan stat men du har köpt det i en stat där lagarna kring bärgningstitlar är mer slappa. Uppenbarligen är det bästa sättet att göra det bästa du kan för att undvika att bli stucken att få en omfattande fordonshistorikkontroll gjord på alla begagnade fordon du funderar på att köpa, och även om detta går ut, om affären ser för bra ut för att vara sant är det förmodligen, och i så fall bör du få en ordentlig inspektion utförd av AAA eller annan fackman.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Fördelar med att köpa en bärgningsbil?

Fördelen med att köpa en bärgningsbil är enbart priset och priset eftersom du betalar mycket mindre än du skulle göra om du köpte en icke-räddningsbil. En bil eller vilket fordon som helst med en bärgningstitel kommer att kosta betydligt mindre än ett motsvarande fordon med en ren titel. Att köpa vilken bil som helst med en bärgningstitel är en risk, så det är upp till dig hur mycket du gör för att minimera den risken.

Du kan få alla kontroller som jag nämnde ovan, men även om en ren hälsoräkning från en fordonshistorik och en fysisk inspektion av en expert borde ge dig trygghet, är det fortfarande inte en absolut garanti. Återigen, det finns också ett inslag av risk med alla köp av begagnade fordon, men det finns mycket lägre risk med ett fordon som har en ren titel. Naturligtvis finns det mindre riskfyllda sätt att köpaatt använda ett begagnat fordon till fyndpriser, och det är genom att kolla in statliga auktioner. De före detta polis- och före detta statliga fordonen de auktionerar ut är väl underhållna och ofta låga körsträcka men för att få en chans att köpa dem måste du veta var dessa auktioner finns. De säljer till och med fordon som har konfiskerats från skurkar så att du aldrig vet vad som kommer att dyka upp. Om du vill veta mer klicka här för att lära dig mer om statliga auktioner och hur du kommer in i händelserna.

Vem ska köpa en bärgningsbil för att reparera?

Köp bara en bärgningsbil att reparera om du verkligen vet vad du gör. Det är lätt att titta på en välsmakande muskelbil till salu till ett fyndpris som bara har några skador på stänkskärmarna och tror att det inte skulle krävas mycket för att få det fixat. Problemet är skadorna du inte kan se, och bara en expert kan verkligen utvärdera den typen av saker.

Du skulle bli förvånad över att se några fordon till salu på auktioner som har skrivits av av försäkringsbolag. Skadan kan se ganska ytlig ut, men det kan vara att olyckan inträffade på ett sätt som böjde chassit. En ny stänkskärm kanske bara kostar några hundra dollar men ett nytt chassi eller en ordentlig chassireparation (om möjligt) kan lätt kosta mer än vad fordonet är värt när det reparerats. Att köpa bärgningsbilar är vad bilaffärer och bärgningsvarv gör dagligen, men det är en enorm risk för en privatperson och jag föreslår att du glömmer tanken helt.

Hur är det med bilar med ombyggda titlar?

Fordon till salu med ombyggda titlar är bärgningsbilar som har reparerats till en hög standard och har klarat en statlig besiktning, men deras värde är fortfarande lägre än ett motsvarande fordon med ren titel. Återigen, inte alla fordon med ombyggda titlar har byggts om till samma standard då standarderna för att få en ombyggd titel kan variera från stat till stat.

Kostar bärgningsbilar mer att försäkra?

I allmänhet kommer det att kosta dig mer att försäkra ett bärgningsfordon än ett likvärdigt fordon med en ren titel. Dessutom, om du tecknar full täckning på en bärgningsbil och du drabbas av totalförlust, kommer försäkringsbolaget endast att betala ut cirka 80 % av fordonets bärgningsvärde. Som jag upprepade gånger säger i den här artikeln är det en risk att köpa en bärgningsbil, och försäkringsbolag ser också att försäkra en bärgningsbil som en större risk än att försäkra samma fordon med en ren titel, även om fordonet inte är värt lika mycket som det skulle ha varit med en ren titel.

Om du funderar på att köpa en bärgningsbil och du försöker räkna ut om det är värt det ekonomiskt, måste du överväga alla faktorer inklusive den extra kostnaden för försäkringen.

Är det svårt att försäkra en räddningstitel?

Det kan vara svårt att få försäkringsskydd för en bärgningsbil i första hand, liksom att det generellt sett är dyrare. Även om majoriteten av försäkringsbolagen kommer att erbjuda någon form av ansvarspolicy för en bärgningstitel, kommer många att vara tveksamma eller till och med helt ovilliga att inkludera kollision och heltäckande skydd.

Kan du få full täckningsförsäkring på en bärgningstitel?

Det är möjligt att få full täckningsförsäkring på en bärgningsbil men det kan bero på var du bor. Till exempel är det omöjligt att försäkra något fordon med en bärgningstitel i Kalifornien eftersom de har förklarats totalförlust och därför anses vara för skadade för att vara värda att repareras och inte kan köras lagligt. Det är inte detsamma i alla stater på något sätt men det är något du måste undersöka noggrant innan du tar av med några pengar för att köpa en bärgningsbil av något slag.

Ska man aldrig köpa en bärgningsbil?

Du är mycket säkrare om du undviker frestelsen att köpa en bärgningsbil men det är omöjligt att säga att du absolut aldrig borde köpa en eftersom alla bärgningsbilar är olika. Om du tittar på ett fordon för ett par tusen dollar kommer du inte att ta en enorm risk. Men om du funderar på att köpa ett fordon som skulle vara värt flera tiotusentals dollar med en ren titel, men det är till salu till ett lågpris med en räddningstitel, kan potentialen för att bli ganska allvarligt stucken vara mycket hög. .

Personligen skulle jag aldrig överväga att köpa en bärgningsbil om jag inte köpte den som en leksak eller som ett projekt att jobba med för skojs skull. Jag funderade nyligen på att köpa en tidig Mercedes-Benz SLK eftersom vädret började bli fint och jag tänkte på en cabriolet. Du kan hämta tidiga SLK för mycket låga priser men det finns också gott om senare modeller på bärgningstitlar eller ombyggda titlar för liknande pengar.

Jag gillar andra generationen mycket mer än den första generationen, men det betyder årsmodeller från 2004-2010 och de låg utanför min budget förutom de som var räddnings- eller ombyggda titlar. Eftersom jag bara letade efter en leksak tänkte jag gärna påär en bärgningsbil, men om jag köpte en som det enda fordonet i ett hushåll eller om jag var ute efter att köpa en bil till familjen skulle jag undvika ett bärgningsfordon.

Varje bärgningsbil är olika

Om du tar dig tid att läsa ett antal av mina artiklar om att köpa begagnade fordon här på min sida kommer du att se att jag gång på gång betonar att varje enskilt begagnat fordon är olika, men det är ännu mer fallet när det kommer till bärgning fordon. Du kan försöka hävda att två identiska 2016 Dodge Chargers med samma mil och full servicehistorik är desamma, men de är inte riktigt. Den ena kan ha kört alla sina mil runt staden medan den andra kanske har kört det mesta på motorvägen. Den ena kan ha haft folk som satt i baksätet hela tiden och de uppvisar nu betydande slitage, medan den andra kanske aldrig hade haft någon i ryggen och baksätet kunde till och med fortfarande ha plasten på sig från fabriken. Jag skulle kunna fortsätta.

Bärgningstitelbilar kan variera från vad som verkar vara mycket lätt kosmetisk skada till att se ut som om de har tappats från en Boeing C-17 som flyger på 10 000 fot, och någonstans däremellan.
Det är upp till dig om du är tillräckligt frestad av en att lägga ut dina surt förvärvade pengar för att köpa en bärgningsbil, men åtminstone om du har kommit till slutet av min artikel kommer du att gå in på det med dina ögon öppna.

Add Comment