Är Jump Starter Pack värda att köpa?

En av de mest själsförstörande sakerna som kan hända dig som bilförare är när du vrider om nyckeln i tändningen och hör de omisskännliga ljuden av batteriet som kämpar och misslyckas med att starta fordonet. Oavsett om det är ett döende batteri som ger upp sina sista, otillräckliga laddningsrester eller det där distinkta klicket som betyder att batteriet är helt slut, betyder det att du inte kommer någonstans snart.

Naturligtvis finns det flera sätt att få igång ditt fordon och din resa igång när ditt bilbatteri sviker dig, men de flesta av dem kräver hjälp av någon annan. Men om du har ett startpaket nära till hands kanske du inte behöver lita på någon annan och det betyder att du kan vara på väg på några minuter. Jump start pack-tekniken har blivit bättre och bättre de senaste åren och dessa behändiga enheter har blivit allt mer populära, men är jump start packs verkligen värda att köpa?

Jumperpaket är ett extremt användbart tillägg till alla fordonsnödsatser eftersom de är ett självförsörjande sätt att snabbt få igång ett fordon med ett dött eller döende batteri, men de kan också ladda hur många elektroniska enheter som helst. Även om ett hopppaket inte kan få igång ditt fordon kan det vara extremt användbart för att driva en mobil enhet som är urladdad för att ringa efter hjälp så att du inte blir strandsatt.

Kan du använda ett startpaket som ett batteri?

Bärbara startmotorer – som också kan kallas batteriförstärkare, nödförstärkare, batteribyglar och hoppboxar – kan inte användas som ett batteri och de är inte heller detsamma som en laddare. Jumpstarters behöver inte vara anslutna till en strömkälla men de laddar inte om batteriet. Istället ger en starthjälp helt enkelt tillräckligt med kraft för att dra igång motorn och få igång fordonet.

Kan en jumpbox ladda ett batteri?

Även om ett bygelpaket lämnas anslutet till ett batteri under en längre tid kommer det inte att laddas om batteriet. En jumpbox är speciellt utformad för att ge en snabb kraftökning till en startmotor så att den kan vända en motor och få igång den.

Även om du kommer att ansluta starthjälp till batteripolerna, kringgår du effektivt ditt fordonsbatteri och levererar den snabba kraftförstärkningen direkt till startmotorn. Ett helt dött batteri kommer dock att ta upp en del av laddningen som flödar genom det från hopppaketet till startmotorn och det kan resultera i att det inte finns tillräckligt med laddning för att få igång motorn.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Jumpstarter vs en laddare

En batteriladdare ger en relativt liten elektrisk laddning under en lång period för att ladda ett urladdat eller dött batteri, medan en starthjälp ger ett “snabbt slag” av en hög spänning som är tillräckligt för att få startmotorn att dra igång motorn.

En laddare har ett jobb med att ladda ett batteri, men moderna jumperpaket kan utföra ett antal olika uppgifter med ytterligare funktioner som en ficklampa, USB-laddningsportar och till och med en luftkompressor för att pumpa upp punkterade däck.

Kommer ett hopppaket att starta ett helt urladdat batteri?

Ja, ett hopppaket startar ett fordon med ett helt urladdat batteri så länge hoppboxen har en tillräckligt hög vevförstärkare (CA eller CCA) för fordonet den försöker starta. Ett startpaket med betyget 500 bör kunna starta i stort sett vilket fordon som helst, men generellt sett är det bättre att ju högre betyg startpaketet har.

Hoppa startpaketets spänning

De allra flesta batterier för bilar, stadsjeepar, skåpbilar och pickuper är 12 volt, men husbilar, kommersiella lastbilar och tunga maskiner kan vara upp till 24 volt. Du måste kontrollera den erforderliga spänningen och använda ett lämpligt paket. Ett 12-volts hopppaket kommer att kämpa för att starta ett 24-voltssystem men det kommer inte att göra någon skada. Vissa gamla motorcyklar går dock på 6-voltsbatterier och om du försöker starta en av dem med ett 12-voltspaket kan du göra allvarlig skada.

Hur använder du ett startpaket?

Ett startpaket används på samma sätt som startkablar från en bil till en annan och du bör följa samma säkerhetsåtgärder. Den stora fördelen med ett startpaket är att det betyder att du inte behöver ett annat fordon närvarande så det gör dig helt självförsörjande.

Jumppacks ansluts till elnätet för att laddas efter att de har använts och de kan användas om och om igen så länge de hålls laddade.

Vem behöver ett startpaket?

Alla som kör bil kan behöva ett startpaket någon gång, men vissa människor är mer benägna att behöva det än andra. Om du har en relativt ny bil och du bor någonstans där det inte är iskallt väder på vintern är du inte enkommer sannolikt att behöva ett hopppaket som någon som gör det.

Återigen, det spelar ingen roll var du bor eller vad du kör om du lämnar dina lampor eller något annat elektriskt på när du lämnar ditt fordon under en längre tid. Äldre fordon är mer benägna att ha problem med läckande el som kan tömma batteriet för mycket. Gamla batterier som har passerat sista förbrukningsdatum kan leda till att du behöver ett hopppaket, men även helt nya bilar med nya batterier kan behöva startas om de har många elektriska prylar som används när generatorn är i drift. t ladda batteriet.

När jag var i bilbranschen var återförsäljarens hopppaket min bästa vän. Vi befann oss i en del av landet som blev rejält kall under vintern och begagnade bilar på tomten stod ofta dagar i sträck utan att användas. Det var verkligen inte ovanligt att gå för att hämta en bil för en kundprovkörning och konstatera att batteriet var dött.

Att skaffa ett annat fordon och koppla startkablar mellan de två ser inte bra ut när du försöker sälja den bilen till en potentiell kund, så jumpboxen var ett mycket snabbare, enklare och mer diskret sätt att få ett fordon med en dött batteri igång.

Om du är borta från hemmet på någon obekant plats och du sätter dig i bilen för att ge dig av och den inte startar på grund av ett urladdat batteri, kommer pengarna du spenderade på ett startpaket att kännas som några av de bästa pengarna du har. någonsin tillbringat i ditt liv.

Även om du går för att köpa ett begagnat fordon från någonstans och du kör hem det på ditt hem, är det verkligen en bra idé att ha en bärbar starthjälp med dig. Om du köper från en auktion eller en återförsäljare kommer de att kunna ge dig en tjuvstart om batteriet är tomt när du kommer dit.

Men hur vet du om batteriet startar fordonet om du måste stanna på vägen hem eller om generatorn laddar det när du överhuvudtaget kör? Du kan gå till en statlig auktion och köpa dig en före detta polisbil eller ett fordon som beslagtagits från några skurkar och köra iväg på ett riktigt fynd, men hur vet du att det kommer att starta om du måste stanna på vägen Hem?

Om du stannar av någon anledning och din begagnade bil inte startar igen behöver du bara koppla ihop hopppaketet, starta bilen och försöka att inte stanna igen förrän du kommer hem eller till ett garage.

Som jag nämnde tidigare kan moderna hopppaket nu också ha många andra funktioner och funktioner så att de verkligen kan vara en one-stop-shop för den strandade föraren. Är startpaket värda att köpa? Du slår vad om att de är det och du kommer att tacka mig för att jag sa det om du köper en och sedan en dag befinner dig mitt i ingenstans att behöva använda den.

Add Comment