Är Metallic Paint för dyrt?

När du ska köpa en ny bil finns det alla möjliga extrafunktioner tillgängliga som kan börja höja priset snabbt och avsevärt, men dina alternativ kommer att vara kraftigt begränsade om du inte vill betala extra pengar för att ha metalliclack. Jag måste därför ta upp frågan om metalllack är för dyrt eller om biltillverkarna kan motivera den betydande extra kostnad det lägger till priset på en ny bil.

Det kostar mer för biltillverkare att tillverka en bil med metalllack än det gör att tillverka samma fordon med solid lack, men den extra produktionskostnaden är inte i närheten av lika hög som priset som tas ut av kunden eftersom en sund vinstmarginal är även inbyggd.

Varför är metalllack för bilar så dyrt?

Det finns mer som motiverar den extra kostnaden för metallfärg på nya bilar än bara kostnaden för tillverkaren av att lägga till lite metallflagga till platt färg. Metallic och pärlemorfärger kräver ofta fler skikt av applicering än platta eller solida färger och flera skikt av skyddande klarlack krävs också. Fasta eller platta färger är definitivt lättare att applicera med antingen en enkel applicering av vattenbaserad färg med ett lackskikt ovanpå eller ett “tvåpack” färg- och härdarsystem.

Dessutom är inte alla metallfärger och pärlemorfärger skapade lika. Du skulle förmodligen inte bli alltför förvånad över att höra att lacken på en ny Rolls-Royce är betydligt djupare och mer specialiserad än lacken på din nya Chevy Malibu eller Kia Sportage, eller hur? Återigen, låt dig inte luras att tro att det inte finns några nya icke-lyxiga fordon som har bättre lack än vissa påstådda lyxmodeller som kostar betydligt mer.

Den enda gången du säkert vet hur bra lackeringen är på ditt fordon är när du måste få den reparerad, men det är ett annat ämne som jag ska ta upp om ett ögonblick. I grund och botten beror den extra kostnaden för metallfärg till stor del på arbetskostnaden och inte nödvändigtvis på materialkostnaden, även om du kanske blir förvånad över att lära dig hur mycket det kan kosta i dessa råvaror att måla en hel bil. Trots det måste vi förstå skillnaden mellan att en specialistverkstad målar en bil och en bil som målas på en produktionslinje i en fabrik.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Majoriteten av bilarna på produktionslinjen målas genom att de doppas i en tank med färg, så glöm tanken på att en kille i hasmatdräkt med en färgpistol spraya lager på lager med färg tills önskad finish uppnås. Det är vad som händer i en verkstad och det är därför det kan kosta många, många tusen dollar att få ens en relativt blygsam bil omsprutad.

Är metallfärg mer hållbar?

De flesta av oss har inget emot att betala lite mer i förskott för något om det kommer att spara oss mer i framtiden, så du kan motivera att betala mer för metalliclack på en ny bil om den var mer hållbar än billigare platt eller solid lack. Jag har sett några artiklar på nätet som hävdar att de extra klarlackerna som används för metalliska och pärlemorskimrande ytbehandlingar betyder att de är mer motståndskraftiga mot vardagliga skador, och i viss mån är detta sant.

En riktigt högkvalitativ lackering med flera lager klarlack ger extra skydd mot solens UV-strålar och begränsar blekning, men tanken att det kommer att göra din lack mer motståndskraftig mot stenskott och repor sträcker saker lite för långt. Om det inte är en riktigt mörk färg kan det vara svårare att se de minst allvarliga stenskotten och reporna, men tanken på att betala 500 USD extra för metallfärg kommer att göra ditt fordon mer motståndskraftigt mot spån och repor tänjer på gränserna för ärlighet.

Metallic färg finns i fler färger?

Har du någonsin tittat på en bilbroschyr och märkt hur många metallic och pärlemorfärger som finns tillgängliga och hur få solida lackalternativ det finns? Varför tror du det är det? Är det för att det finns fler färger tillgängliga i metallic färg och att det helt enkelt inte finns så många solida färger tillgängliga? Naturligtvis är det inte.

Du kommer alltid att hitta fler metalliska, pärlemorskimrande och “speciella” färgalternativ eftersom tillverkaren tjänar mer pengar på dem och därför vill uppmuntra dig att betala för dem. Det enklaste sättet att få nybilsköpare att betala extra för metalllack är att begränsa antalet solida lackalternativ för att göra metalllackalternativen mer attraktiva.

Jag accepterar att metalllack ofta ser bättre ut än platta, icke-metalliska färger på nästan alla nya fordon, men jag vägrar acceptera att metalllackalternativen på något som en Ford Escape är värda pengarna de tar ut. Låt oss ta en 2021 Ford Escape SE till exempel. För att vara rättvis kostar de flesta färgerna inte extra, men Rapid Red kostar 3 USD extra 95 och Star White kostar hela $595 mer än standardfärger. Jag skulle acceptera kanske ett par hundra dollar extra vid en push, men en extra $595 på $28 250 MSRP för att gå för Star White istället för Oxford White? Nej tack!

När jag undersökte den här artikeln stötte jag på en trevlig överraskning, som är det växande antalet lyxiga och icke-lyxiga nya fordon där du inte behöver betala extra för alla metallfärger, men där de extra avgifterna tillkommer är de fortfarande för högt och för vanligt för min smak.

Det skulle vara lätt för biltillverkare att erbjuda lika många platta färgalternativ som de erbjuder metallfärgalternativ, men de är i branschen för att tjäna pengar, så varför skulle de vilja skära av eller till och med minska en relativt lukrativ inkomstström genom att ge köparna mer nej -kostnadsalternativ?

Metallic Paint ser bättre ut än Solid Paint

För det mesta ser metalllack bättre ut på ett fordon än en enfärgad, men det är inte alltid fallet. Jag erkänner att skönhet ligger i betraktarens öga, men jag var väldigt nära att välja en platt färg för ett par år sedan framför det metalliska alternativet helt enkelt för att jag föredrog hur den platta färgen såg ut, jämfört med de metalliska versionerna.

Jag funderade på att köpa en ny cabriolet och det fanns en sensationell affär på en ny Audi A5 Cabriolet. Jag gick till en lokal återförsäljare för att kolla upp dem och de hade en vit i utställningslokalen med taket nere. Jag gick ut för att titta på en annan vit med taket uppe och märkte att den var en annan vit. Jag föredrog den i utställningslokalen och skulle ha gått med den om jag inte hade vänt mig mot en Mercedes C Class istället. Det visade sig att den jag gillade var Ibis White (solid) som var ett kostnadsfritt alternativ, medan den andra var Glacier White Metallic som för närvarande kostar 595 $ extra.

Anledningen till att den med den kostnadsfria Ibis White var i utställningslokalen var att den tillät återförsäljaren att visa upp bilen till lägsta möjliga pris för att locka köpare. Jag kan ärligt säga att om jag hade gått vidare med att köpa Audin och de erbjöd mig antingen vit för samma pris skulle jag fortfarande ha gått med den solida Ibis White framför metallicen.

Underhåll och reparation av metallfärg

Om du tycker att metalllack är dyrt när du köper en ny bil är det bara att vänta tills du ska reparera ett fordon med en dyr metalllack. Även om det fortfarande är ett skickligt jobb att fixa en buckla eller repa och spruta om med solid färg och aldrig är billigt, kommer det extra det kostar att laga ett område när du har metallfärg att få ögonen att tåras. Du behöver inte ha en särskilt stor yta fixad för att den ska kosta mer än vad du betalade för metalllack till hela bilen när du köpte den.

Jag förespråkar inte att du undviker metallfärger bara för att de kostar mer att reparera, men jag tror att det är något du måste tänka på om det finns solida färgalternativ tillgängliga när du köper som du kanske gillar utseendet på.

Återförsäljningsvärde

Många återförsäljare kommer att säga till dig när du funderar på att köpa en ny bil att du kommer att få ett hårt slag i fickan när du kommer för att byta in ditt fordon vid ett senare tillfälle om du har valt solid lack framför ett dyrt metallalternativ . Jag tänker inte säga att det inte finns någon sanning i detta påstående, och jag kommer till och med att erkänna att jag berättade exakt samma sak för kunderna när jag sålde nya bilar.

Men hur stor skillnad det är mellan metallisk och solid färg när det kommer till andrahandsvärden kan variera enormt och det finns mer i det än bara själva färgen. Låt oss säga att du har köpt den där Ford Escape SE och du kommer att byta in den mot något annat om tre år. Hur stor skillnad på inbytespriset tror du att det kommer att göra om du har betalat $595 extra för Star White istället för kostnadsfria Oxford White? Ett par hundra dollar, kanske?

Faktum är att om din tre år gamla Ford Escape SE är i Star White eller Oxford White kommer förmodligen inte att göra den minsta skillnaden för andrahandsvärdet. Det som kommer att göra skillnad kommer att vara skicket, antalet körda mil och servicehistoriken. Olika färger kan påverka värdet på en bil avsevärt, men det beror på den faktiska färgen och inte om den är metallisk eller solid. Låt oss vara ärliga; en rosa begagnad SUV kommer inte att vara värd lika mycket som en identisk i svart, oavsett om den rosa är metallisk och den svarta är solid eller inte.
Hur är det med pärlemorfärger och “speciella” färger?

Pärlemorfärg – Pärlemorfärger skapas genom tillsats av keramiska kristaller till färgen som reflekterar och bryter ljus för att skapa ett färgdjup som inte ens metallfärger kan hoppas matcha. Under starkt ljus blir ljusare pärlemorskimrande färger iriserande och kan till och med verka som olika färger från olika vinklar, ibland med spektakulär effekt. Det stora problemet med allt detta är förstås att pärlemorfärger är ännu mer känsliga för märken och ännu svårare och mer kostsamma t.o reparation än metaller.

De flesta icke-lyxiga biltillverkare erbjuder minst en eller två pärlemorfärgsalternativ, men lyxtillverkare tenderar att erbjuda betydligt mer och till betydligt mer kostnad.

Speciallack – När jag först började med en Land Rover-återförsäljare långt tillbaka i början av seklet var jag helt ny inom bilbranschen, så det första jag gjorde var att sätta mig ner med ett gäng broschyrer för att bekanta mig med modellerna och priserna . Det enda jag minns från den första dagen var att jag kom över “speciella” lackalternativ tillgängliga från Land Rover Special Vehicles (LRSV)-avdelningen.

En ny Range Rover på den tiden kostade förmodligen runt 80 000 dollar, men det var fullt möjligt att gå utanför de färger som erbjuds i broschyren och be om en speciell färg. Det fanns ett pris att betala för detta, naturligtvis, och det priset kunde vara så mycket som $14 000 vid den tiden.

Om du någonsin tittar på tv-program som Fast N Loud eller Count’s Customs har du förmodligen blivit chockad och förvånad över några av de enstaka målningsjobben som görs och hur mycket de kostar. Arbetet kan vara enormt och priset speglar det.

Tekniker inkluderar att lägga ljusare nyanser ovanpå mörkare, som rött ovanpå svart, vilket sedan skapar några iögonfallande tonade effekter. Att lägga olika typer av pärlemorfärger i lager kan också göras för att skapa en mångfacetterad effekt som bryter ut i alla möjliga olika nyanser när den väl är ute i solljuset, och även något så enkelt som att använda ett tonat lack kan också ha en dramatisk effekt.

Om du vill ha det och dina fickor är tillräckligt djupa, kommer de flesta exklusiva biltillverkare att skapa vilken färg du vill för din nya åktur. Om du vill att din bil ska matcha dina solglasögon eller om du bara vill ha något helt original så kommer de gärna – till ett pris. Om du har resurserna kan du i stort sett ha vad du vill, även sådana stora som att ha äkta guld, silver eller diamanter blandat i färgen.

Matte Paint – En speciell favorit hos mig är matt färg, speciellt svart eller grå, men tror inte att den här sortens monokrom färg är ett billigt alternativ. Matta ytbehandlingar kan uppnås på flera sätt som att använda en primer med hög epoxihalt, hög PVC-halt i själva färgen eller genom att tillsätta ett tillplattande medel till lacken.

Oavsett vilken metod som används, gör matta färger motsatsen till metallic och pärlemorskimrande genom att absorbera mer ljus än det reflekterar för att ge en matt glans med en unik textur till färgen för ett helt annat utseende.

Tyvärr är matt finish lite som billackvärldens troféfru eftersom de är mycket underhållsstarka. De måste rengöras regelbundet med specialiserade schampon och polermedel, och himlen hjälper dig om du parkerar nära träd eftersom fågelspillning måste rensas bort så snart som mänskligt möjligt eftersom syrorna de innehåller kan bränna genom finishen och förstöra den väldigt snabbt.

BMW brukade sälja en specialutgåva av sin M3 i matt lack för ett tag sedan, men om du valde den finishen var du tvungen att acceptera ett garantiavstående som kräver att du noggrant tar hand om den.
Mina tankar

Vad jag skulle säga sammanfattningsvis är att gå efter den färg du gillar när du köper en helt ny bil, lastbil eller SUV, men gå in i det med dina ögon öppna för för- och nackdelarna med vilken färg du än väljer. Jag tillbringade ett par år med att prata en viss kund till att INTE beställa en Range Rover Sport i vit pärlemorskimrande eftersom jag visste att jag skulle ge honom ett lägre inbytespris om ett par år när han kom tillbaka för en ny. Så småningom förändrades modet och nu är vitt en av de mest eftertraktade färgerna som finns.

Jag tror inte att metalllack motiverar det pris som biltillverkarna tar för det, men vad ska du göra? $595 är för mycket för att motivera en annan färg på en Ford Escape när du kan ha en annan perfekt attraktiv färg utan extra kostnad, men om du absolut älskar den speciella färgen och har råd med de extra $595, vem bryr sig då?

Add Comment