Är “Stick-Shift” manuell växellåda fortfarande värt att lära sig?

Att lära sig köra bil och ta sitt körkort är en av livets stora friheter, men det är något som många av oss snart börjar ta för givet. För de av er som ännu inte ska ge dig ut på denna betydelsefulla resa, det finns en fråga som du bör tänka på innan du börjar ta körlektioner. Den frågan är om man ska lära sig att köra en manuell “stick-shift”-växellåda eller om man bara håller sig till automat?

Om du har möjlighet bör du fortfarande lära dig att köra en bil med en manuell växellåda med stick-shift för då kommer du inte att begränsas till vad du kan köra i framtiden. Om du lär dig att köra en automatisk växellåda kommer du bara att kunna köra fordon med automatisk växellåda, men om du lär dig att köra med en manuell växellåda kommer du att kunna köra både manuella och automatiska fordon.

Varför föredrar amerikaner automatiska bilar?

Amerikaner gillar generellt att saker är bekväma och så lätta som möjligt att använda och det är ganska uppenbart att automatiska bilar är lättare att köra och lättare att lära sig köra än bilar med manuell växellåda. Såvida inte någon är en genuin körentusiast, är det mycket vettigt att välja en automatisk bil framför en stick shift.

Det är också ett faktum att amerikaner omfamnade automatiska växellådor på ett stort sätt långt före förare i många andra länder runt om i världen. Jag lärde mig att köra manuell på 1980-talet eftersom det i England fanns väldigt få automatiska växellådor på den tiden, så nästan varje bil du skulle stöta på var manuell.

Första gången jag någonsin körde en manual var på min första resa till Amerika för ungefär 20 år sedan. Vi flög till Miamis flygplats och jag hyrde en Chrysler Sebring cabriolet i två veckor för att köra till Orlando, Tampa, och sedan ner till Key West och tillbaka till Miami. Oundvikligen var Sebring automatisk och min omställning till att föredra automatiska bilar var omedelbar och permanent.

På andra sidan Atlanten var det allmänt känt att nästan alla i Amerika körde automat, men det fanns en enorm myt om varför det var så. Det togs för givet att eftersom Amerika är så stort med så vidöppna ytor och vidsträckta vägar och motorvägar, var automatväxellådan mer vettig än på Europas trånga, krokiga vägar.

Jag svalde denna lögn i flera år tills jag började köra den där Sebring i en stad jag aldrig varit i i hela mitt liv och på “fel” sida av vägen för första gången i mitt liv. Att uppleva allt detta för allra första gången och lämna Miamis flygplats för att försöka hitta rätt väg norrut hade varit oändligt mycket svårare om jag hade behövt växla och använda en koppling också.

Inom ett par minuter blev det bländande uppenbart att stadskörningens stopp/start-karaktär gjorde det till den perfekta miljön för en automatisk växellåda, och från det ögonblicket och framåt var jag en total omvandling till den automatiska växellådan. När jag äntligen kom in på de sagolika breda, öppna motorvägarna gick det snart upp för mig att allt jag hade fått höra om amerikaner och deras kärlek till automatiska växellådor var en lögn. När du kör på en lång, rak väg hundratals mil spelar det ingen roll om du kör manuell eller automat, eftersom du enkelt kan spendera en timme eller mer på att köra utan att behöva växla ändå!

Är det bättre att lära sig köra automatiskt eller manuellt?

Det är bättre att lära sig att köra en bil med manuell växellåda för då kommer du att kunna köra manuella eller automatiska bilar i framtiden. Om du kan köra en stick-shift kan du enkelt köra en automat och det är tillåtet, men om du lär dig i en automat har du förmodligen ingen aning om hur man kör en manual om du stöter på en någon gång och din licensen tillåter dig inte i alla fall.

Tänk på att lära dig köra ett stick-shift som att göra pannkakor. Du kan gå till affären och köpa en färdig pannkaksmix och göra några läckra pannkakor, men om det var så du lärde dig att göra pannkakor kommer du att bli ganska förvånad om det inte finns någon färdig mix tillgänglig och allt du har är ägg, mjöl och mjölk. Om du har lärt dig hur man gör dem med råvarorna kan du fortfarande använda färdigmix för enkelhetens skull om du vill, men du kommer fortfarande att kunna prassla fram en välsmakande frukost om allt du har är råvarorna.

Du kan lära dig att köra stick-shift och aldrig köra en igen för resten av ditt liv, men du vet att du kommer att kunna göra det om tillfället uppstår. Å andra sidan, om du bara lär dig att köra automatiskt kommer du att vara ganska fast om du behöver köra någon gång och det enda tillgängliga fordonet har en manuell växellåda, eller hur?

Är det svårt att lära sig köra en manuell bil?

Det är definitivt svårare att lära sig köra en bil med manuell växellåda än att köra automat av den enkla anledningen att det finns mer att göra. Med en automatbil behöver du bara gasa, bromsa och styra, men med en manuell bil måste du manövrera spaken och kopplingen samt bromsa, gasa och styra. Till en början kan det be mer än lite skrämmande att ta tag i att köra en manual. Jag ska erkänna att innan jag satte mig i bilen för min första körlektion förstod jag inte ens när eller varför du var tvungen att växla från början.

Att förstå när och varför du måste växla är en sak, men att faktiskt koppla in och koppla ur de olika växlarna är en helt annan sak. Det gläder mig att säga att jag snart fick kläm på det och då kan du koncentrera dig på alla andra viktiga saker som att inte slå andra bilar, men inte förrän en anständig mängd missbruk utstod av bilens koppling och växellåda.

De goda nyheterna jag kan ge dig om du är intresserad av att lära dig köra en manuell bil är att du snart kommer att bemästra det, och innan du vet ordet av kommer du att växla växel utan att ens tänka på det. Jag hade nyligen en liknande situation med att lära mig köra motorcykel för första gången efter 35 år av bilkörning.

Innan jag började lät tanken på att manövrera en växelspak med vänster fot och kopplingen med vänster hand ungefär lika främmande för mig som allt jag kunde föreställa mig. Jag kunde inte heller få huvudet runt det där med “en ner och fyra upp”, men efter en snabb förklaring från min instruktör och några minuter med cykeln vände jag mig snart vid det och nu växlar jag upp och ner utan tänkande. Det blir verkligen en andra natur på nolltid alls.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Är det svårt att lära sig manuellt efter att ha kört automat i flera år?

Det kommer att vara svårt att lära sig att köra en bil med manuell växellåda efter år av att bara köra automat, men du har redan bemästrat alla andra aspekter av körning så det kommer bara att vara ett fall av att lära dig den fysiska driften av stickan växel och koppling. Det är svårare att lära sig att använda en stick shift från början eftersom du försöker lära dig att köra från att du inte kan köra alls, medan om du har använt en automat i flera år kan du uppenbarligen redan köra.

Kanske överraskande, enligt min erfarenhet, har många människor svårare att anpassa sig till en automatisk efter år av att köra manuella bilar. När jag var i bilbranschen tillbringade jag en stor del av min karriär med att sälja Range Rovers och Land Rover LR3:or som var uteslutande automatiska. Jag kan inte räkna antalet gånger jag trodde att jag skulle dö på en provkörning med kunder som bara hade kört manuella bilar men som ville byta till en Range Rover. Problemet var att de var vana vid att ha tre pedaler och de skulle blandas ihop mellan bromsen och gaspedalen. Måste jag beskriva hur skrämmande och farligt det kan vara när du är passagerare i ett fordon och föraren trycker hårt på gasen när det de verkligen behövde göra var att trampa på bromsen?

Vilka är fördelarna med manuell växellåda?

Den främsta anledningen till att vissa bilar fortfarande tillverkas med manuell växellåda är för att de är roligare och mer engagerande att köra än automat, så länge man vet hur, förstås. Men när jag letade efter att skriva den här artikeln stötte jag på en annan artikel som påstod sig förklara fördelarna med manuella växellådor som skrevs 2013.

Även om det som artikeln sa möjligen var korrekt 2013, är mycket av det som påstods vara fördelarna med en manuell växellåda inte längre strikt sant. Faktum är att en del av det är helt felaktigt nu och många av de påstådda fördelarna med manuella växellådor är nu fördelarna med automatiska växellådor.

Att köra en manuell bil är fortfarande roligare och mer engagerande än att köra en automat, speciellt om det är en prestandabil, men det är förmodligen den enda fördelen de har nu förutom kostnaden. De flesta bilar i Amerika är enbart automatiska nuförtiden, men där en bil fortfarande tillverkas i manuella och automatiska versioner kostar det ofta lite mer att ha den automatiska. Men i vissa fall kan även det vara tvärtom eftersom manualer nu är ganska sällsynta eftersom efterfrågan på dem är så låg.

Artikeln jag hänvisar till hävdade att manualer var enklare och billigare att underhålla, de ger bättre bränsleekonomi än automater och att de erbjuder mer kontroll eftersom bromsning är lättare utan momentomvandlaren som finns i automatik. Jag tror att moderna automatiska växellådor på allvar ifrågasätter giltigheten av alla dessa påståenden nuförtiden.

Fördelar med automatiska växellådor

Den mest uppenbara fördelen med automatiska växellådor är att de är enklare och mer avslappnande att köra än manuella växellådor, och vem vill inte att allt i sitt liv ska vara enklare och mer avkopplande?

Det brukade vara sant att manuella växellådor gav bättre bränsleekonomimer än automat, men nuförtiden är det helt tvärtom i den överväldigande majoriteten av fallen och det är automatiska växellådor som ger den bästa bränsleekonomin.

Anledningen till att manuella växellådor brukade vara mer ekonomiska är att de hade fyra eller fem växlar när tidiga automater skulle ha färre; möjligen så få som bara två eller tre. Det är verkligen inte fallet längre eftersom det finns gott om automatiska växellådor som har 7, 8, 9 eller till och med 10 växlar. Fler växlar och den effektivare datoriserade växlingen av automatiska system gör att de nu är betydligt mer bränslesnåla än manuella växellådor med färre växlar. Och det är innan vi ens börjar prata om olika typer av automatiska växellådor som CVT.

Automatiska växellådor är i allmänhet mer tillförlitliga än manuella växellådor nuförtiden och eftersom de inte går fel så kostar de inte mycket att underhålla. Jag ska dock erkänna att när en automatisk växellåda går fel kan det bli astronomiskt dyrt att laga. Å andra sidan, om du räknar ihop hur mycket det kostar under en manuell bils livslängd att fortsätta byta kopplingar kommer du förmodligen också att rycka till över det. Och naturligtvis har du inte en koppling med en automatisk växellåda.

Mitt omdöme om manuell vs automatisk växellåda

Jag brukade vara en engagerad förespråkare av manuella växellådor och jag kunde inte se vad någon kunde få ut av att köra automat, speciellt om det var en sportbil. Jag tyckte automater var tråkiga och tråkiga och jag undrade varför någon skulle vilja använda mer gas än de behövde genom att välja en automat framför en manuell, särskilt i ett land med skyhöga bensinpriser.

Naturligtvis var det då och det här är nu. Jag har förändrats, sättet jag kör på har förändrats, och automatiska växellådor har nu förändrats till det bättre bortom all erkännande från de gamla två- och treväxlade enheterna från decennier som gått.

Även Formel 1-bilar har nu halvautomatiska växellådor för guds skull! Du kan till och med ha de där paddelväxlarna på ratten med din automatiska växellåda för att ge dig nästan lika mycket manuell kontroll som du skulle ha med en stickväxling. Jag har skrivit en lång artikel om dem också, som du kanske vill kolla in här.

Jag skulle inte ens överväga att köpa en ny bil nuförtiden med manuell växellåda, men det betyder inte att jag nu skulle förespråka att folk bara lär sig att köra automat. Även om det förmodligen inte kommer att dröja alltför mycket längre tills inga nya bilar byggs med manuell växellåda, skulle jag ändå säga att du borde lära dig att köra manuell även om du inte tänker köpa en.

Det finns många bilar där ute med manuell växellåda, och en dag kanske du vill köra en. Du kanske till och med befinner dig i ett främmande land en dag och den enda bilen du kan hyra kan vara en manual, så vad gör du då om du är desperat och aldrig har lärt dig att köra ett stickskifte? Du kanske till och med tjänar din förmögenhet en dag och upptäcker kärleken till klassiska bilar, men vad är poängen med att spendera 60 miljoner dollar på en 1960-tals Ferrari GTO om du inte kan köra den för att den inte är automatisk? Bara en tanke.

Add Comment