Hur mycket mindre än MSRP är en bra affär på en ny bil?

Om du lägger in rubriken på den här artikeln i Google kommer du att komma med många artiklar som ger dig alla dessa formler som ska berätta för dig hur mycket mindre än MSRP du ska förvänta dig att betala en helt ny bil, lastbil eller SUV för att få en bra affär. Medan de andra artiklarna är ganska rimliga i vissa av sina antaganden om rabatter på nya bilar, är bilmarknaden mycket mer flytande än de formlerna skulle få dig att tro.

2021 Ford Mustang Mach-E GT

Det enda idiotsäkra sättet att veta hur mycket mindre än MSRP du bör betala för en ny bil är att få flera offerter från olika återförsäljare samtidigt. Offerten måste vara för exakt samma fordon och de bör alla baseras på samma avsedda inköpsdatum. Det är verkligen så enkelt och ju fler offerter du får desto säkrare kan du vara på vad det lägsta priset för det fordonet är för tillfället.

Priset som en återförsäljare anger för ett fordon som ska levereras under innevarande månad kan skilja sig mycket från det pris som de skulle citera för exakt samma fordon för leverans nästa månad.

Vad exakt är en MSRP?

MSRP står för Manufacturer Suggested Retail Price, vilket är det detaljhandelspris som tillverkaren anser att produkten ska säljas till kunder för. När det gäller nya bilar, lastbilar, stadsjeepar och andra fordon är MSRP det pris som kommer att användas i officiell reklam, broschyrer och på tillverkarnas och återförsäljarnas webbplatser.

Bilhandlare tvingas inte sälja nya fordon för hela MSRP (eller klistermärkespris), och ofta kommer kunden att kunna köpa fordonet för mindre. Den summa pengar som är mindre än den MSRP kunden lyckas förhandla om kallas rabatten, men det kan vara många krafter som spelar in när det gäller att avgöra hur mycket rabatt som är tillgänglig på ett nytt fordon vid en viss tidpunkt.

Ska du någonsin betala MSRP för en ny bil?

Många människor är övertygade om att du aldrig ska betala klistermärkespriset eller MSRP för en ny bil, men det finns flera omständigheter där en rabatt kanske inte är tillgänglig eller lämplig och du måste betala hela MSRP om du verkligen vill köp den bilen då.

Om efterfrågan på bilen du vill köpa överträffar utbudet av någon anledning, kommer återförsäljaren förmodligen att hålla sig till den fullständiga MSRP, och varför skulle de inte göra det? Om tio personer vill köpa en viss ny bil men återförsäljaren bara har två att sälja, varför skulle de minska sin vinst genom att rabattera dem och tjäna mindre pengar?

Om de bara har två bilar och tio personer vill köpa dem kan du vara ganska säker på att minst två av dessa tio personer är beredda att betala fullt pris för att få deras.

Detta hände mig när Range Rover Sport lanserades redan 2005. Återförsäljare hade väntelistor för RRS och de bytte faktiskt händer på begagnatmarknaden för mer än MSRP. Spekulanter hade fått beställningar på bilarna tidigt och de hade köpare som ställde upp för dem som inte ville vänta tills deras beställning så småningom kunde uppfyllas. Spekulanterna skulle komma och köpa dem till fullt pris och köra dem direkt från återförsäljaren till personen de hade ställt upp för att sälja dem till för tusentals dollar mer.

Trots att det var allmänt känt på den tiden att det fanns en väntelista för nya Range Rover Sport, hade jag fortfarande kunder som kom in för att köpa dem som blev ganska upprörda när de fick hela MSRP och vi vägrade att erbjuda rabatt. Vissa människor tror verkligen att en rabatt är någon form av gudgiven rätt när du går för att köpa en ny bil, men en rabatt är helt diskretionär och en återförsäljare har helt rätt att ta ut fullt pris.

Om du vill veta hur mycket återförsäljarna tjänar på försäljningen av en ny eller begagnad bil, täcker jag ämnet i detalj här i denna andra artikel. Du kanske blir förvånad över hur lite vinst det är i en ny bil för återförsäljaren, särskilt efter att ha gett en rabatt.

Är 10 % rabatt på MSRP en bra affär?

En rabatt på 10 % rabatt på MSRP är en bra affär, men bara så länge du inte kan få en större rabatt någon annanstans. Om du går in till din lokala återförsäljare och förhandlar om 10 % rabatt på klistermärkespriset på en ny bil, hur vet du att det är en bra affär eller inte utan någon form av referens?

Som jag sa i början av den här artikeln kommer massor av andra onlineresurser du hittar om ämnet att berätta hur mycket rabatt som är en bra affär på en ny bil, men nästan hela tiden baseras deras slutsatser enbart på genomsnittlig vinstmarginal för nya bilar.

Om en återförsäljare säljer en helt ny bil till MSRP kommer de förmodligen att ha en marginal på någonstans mellan 9 och 14 procent. Som du ser i min andra artikel är inte all den marginalen ens garanterad till återförsäljaren och vissa kan vara beroende av att återförsäljaren uppfyller andra franchisekriterier innan den släpps till dem.

Om ett fordon är i stor efterfrågan kan en rabatt på 2 % vara sensationellt, men ibland kan nya fordon säljas med så mycket som 20 % rabatt om det kommer ytterligare ekonomiskt stöd från någonstans att subventioneradice rean.
Låt oss säga att du går till den lokala återförsäljaren och får 10 % rabatt på din nya bil och att du är väldigt nöjd med den eftersom du vet att det förmodligen är det mesta av vinsten som återförsäljaren har att spela med. Hur vet du att en annan återförsäljare i en annan stad inte är nära att nå ett försäljningsmål som ger dem 5 % extra för varje bil som säljs den månaden från tillverkaren?

Om fordonet har en MSRP på 40 000 USD, är det 2 000 USD extra per fordon, och vad händer om återförsäljarens mål är att nå 20 enheter i slutet av månaden? Att nå det målet skulle vara värt $40 000 i extra vinst för återförsäljaren utöver vad de än tjänar på de 20 sålda enheterna. Om återförsäljaren hade sålt 19 enheter och en till behövdes för att nå målet och få den extra vinsten på $40 000, hur mycket mer rabatt än 10 % tror du att du skulle kunna förhandla om bil nummer 20?

Skulle du under dessa omständigheter fortfarande tycka att de 10 % rabatten du fick från din lokala återförsäljare var en bra affär? Du kanske har fått 20 % rabatt eller till och med mer hos den andra återförsäljaren, men det enda sättet du någonsin skulle kunna veta om en större rabatt var tillgänglig är om du hade fått en rad offerter från en rad återförsäljare. Okunnighet är lycka, eller så säger de, men det är bara lycka om du förblir okunnig. Om du får reda på att du kunde ha fått din nya bil för mycket mindre från någon annanstans när du redan har köpt den, är du inte längre okunnig och du kommer definitivt inte att leva i lycka längre heller.

Kan du fråga en återförsäljare om fakturapriset?

Du kan alltid fråga en återförsäljare om fakturapris, vilket är det pris de betalade för att köpa fordonet från tillverkaren, och några kommer att berätta vad fakturapriset var för att illustrera hur lite de tjänar på dig och för att upplysa dig om vad en bra mycket du får. Naturligtvis, i det scenario jag just diskuterade, berättar fakturapriset dig inte om någon ytterligare support som kan vara tillgänglig för återförsäljaren på den bilen.

Hur bestämmer man det rimliga priset på en ny bil?

Det brukade vara svårt och ofta mycket tidskrävande att göra ordentliga efterforskningar för att fastställa det rimliga priset för en ny bil du tänkt köpa, men sedan kom internet och allt det förändrades. Nuförtiden behöver du bara sitta vid din dator eller använda din smartphone och du kan snart få reda på vilket lägsta pris du bör räkna med att betala för precis vad som helst, inklusive nya bilar.

Vilket är det bästa stället att undersöka priser på nya bilar?

Om du vill ha mitt råd, vilket jag hoppas är anledningen till att du läser det här i första hand, är det bästa sättet att ta reda på det lägsta priset du bör förvänta dig att betala för en ny bil att använda ett offertverktyg för ny bil. Allt du behöver göra är att lägga i bilen du vill ha tillsammans med några grundläggande kontaktuppgifter och verktyget skickar dessa uppgifter till lämpliga återförsäljare för den bilen i ett fördefinierat geografiskt område.

Du kommer sedan att skickas äkta offerter för den bilen baserat på ditt avsedda inköpsdatum och som kommer att berätta det mesta av vad du behöver veta. Om alla offerter är ganska lika vet du att du förmodligen inte kommer att kunna göra mycket bättre än så, men om det finns ett brett utbud av priser så vet du att det finns allt att spela för!

Om offerterna varierar avsevärt säger det dig att det finns stor konkurrens för ditt företag på den specifika modellen vid den specifika tiden, och om en offert är betydligt bättre än resten, varför skulle du då börja någon annanstans?
För mig är det bästa verktyget för offert för nya bilar det från eftersom jag har använt deras hemsida för min nya bilforskning i ungefär åtta år nu, och den sidan verkar alltid vara på topp när det kommer till ny bil nyheter och recensioner.

MSRP är inte allt

Trots vad många tror, ​​är MSRP för ett nytt fordon och hur mycket mindre än det du kan få det fordonet för, inte nödvändigtvis slutresultatet för att köpa en ny bil. Kundservice och eftervård kan vara oerhört viktigt när det kommer till större köp som en bil, och vi har inte ens berört ämnet här om hur mycket du får för ditt inbyte.

Sedan finns det saker som finansaffärer och tillägg som GAP-försäkring som lätt kan göra en återförsäljare mer vinst än försäljningen av själva den nya bilen. Det är inte bra att spara 2 000 USD på MSRP om du sedan betalar 3 000 USD mer i ränta på ett billån än du skulle ha betalat om du hade gått till en återförsäljare som inte erbjöd lika mycket rabatt på MSRP.

Poängen jag försöker göra här är att det är mycket involverat i att köpa en ny bil, så priset du faktiskt betalar för fordonet jämfört med MSRP är bara en del av historien. Men det är fortfarande en viktig del av historien och du måste ha en korrekt uppfattning om vad det bästa priset är du bör förvänta dig att betala vid den tidpunkten.

Cadillac XT5

Kom dock ihåg timingen. Du kan använda gratis offertverktyg i maj för att få priset på en ny bil och den bästa offerten kan vara 10 % lägre än MSRP. Men om du går för att köpa samma fordon i junie du kanske inte erbjuds något liknande samma rabattnivå. En annan bra resurs för att undersöka både nya och begagnade bilar är Cardirect.com där du kan hitta de bästa erbjudandena på nya och begagnade bilar samt de bästa aktuella leasingerbjudandena som finns tillgängliga.

På samma sätt kanske du bara erbjuds 2 % rabatt just nu, men om du inte tänker köpa på ett par månader kan du använda verktyget igen när du vill köpa och bli glatt överraskad med en större rabatt. Det kostar ingenting att få offerter med hjälp av verktyget, men informationen den ger är extremt värdefull och kan sluta spara tusenlappar på ditt nästa nya fordon.

Add Comment