Sjunker exotiska bilar i värde?

Exotiska bilar kostar mycket pengar att köpa och det är bara ett faktum. Många människor som älskar exotiska bilar tror att de aldrig kommer att ha råd med en eftersom de ofta kostar astronomiska summor pengar att köpa när de är helt nya, men hur är det med begagnade exotiska bilar? Sjunker exotiska bilar i värde på samma sätt som vanliga bilar gör, och om de gör det, betyder det att de så småningom blir överkomliga för människor med blygsammare inkomster?

Som en allmän regel sjunker exotiska bilar i värde precis som de flesta andra bilar under de första åren, och värdeminskningen under det första året kan vara enorm. Men till skillnad från vanliga bilar kan exotiska bilar så småningom komma till en punkt i sitt liv där de slutar sjunka och faktiskt börjar uppskattas, men bara så länge de har underhållits noggrant och inte har gått för många mil.

Om du har besökt min sida förut vet du säkert att jag brukar prata om mer prisvärda bilar, men jag vet att många bilentusiaster drömmer om att en dag få äga sin drömbil. och det kommer bara att hända om de köper begagnat. Det finns oerhört mycket mer att tänka på och tänka på när det kommer till att köpa begagnade exotiska bilar, speciellt om du sträcker din budget till dess gränser för att ha råd med en.

Jag tänkte alltid komma runt för att täcka exotiska bilar, superbilar och hyperbilar så småningom, men killarna på thatsanicecar.com kontaktade mig och frågade om jag ville kolla in deras sida.

Nu blir jag kontaktad hela tiden av andra företag som försöker samarbeta med mig och min webbplats men jag engagerar mig sällan. I det här fallet kollade jag dock på deras sida och jag blev verkligen imponerad. Om jag skulle köpa en begagnad exotisk bil skulle jag vara mycket mer säker på att köpa från en säljare på en sajt som denna än att gå igenom något som Auto Trader.

Att köpa begagnade exotiska bilar är inte något du bör gå in på lättillgängligt, så här är vad du behöver veta om att köpa begagnade exotiska bilar innan du åker till någonstans som thatsanicecar.com för att välja den begagnade bilen du drömmer om.

Hur mycket avskrivs exotiska bilar på partiet?

De allra flesta exotiska bilar förlorar en stor del av sitt värde så fort de kör från tomten, och det är inte ovanligt att en exotisk bil är värd $100 000 mindre än det ursprungliga försäljningspriset i det ögonblick dess nya ägare tar i besittning.

Till exempel kostar en helt ny Lamborghini Aventador från cirka 517 000 $ men ett begagnat exemplar kommer att kosta ungefär 416 000 $ efter ett år och 3 000 miles. För att vara rättvis, uttryckt i procent, är det inte dåligt jämfört med de flesta massmarknadsbilar som kan förlora mycket mer av sitt värde under det första året än 20 %.

Vad du behöver förstå innan du ens börjar överväga att köpa en begagnad exotisk bil är att det finns enorma variationer mellan olika modeller och olika märken, och medan vissa har värden som sjunker som blyballonger, kan andra inte vara i närheten av lika dåliga.

Naturligtvis finns det också många olika nivåer av exotiska bilar och vissa märken och modeller går in och ut ur modet precis som alla andra produkter. Kommer en Aston Martin att sjunka mer än en McLaren eller kommer en high-end Porsche att hålla sitt värde bättre än båda?

Utöver det finns det alltid sällsynthet att ta hänsyn till. En McLaren 720S kommer att förlora en stor del av sitt värde så fort den säljs ny, men lycka till att få en McLaren Senna utan att behöva betala hundratusentals dollar eller till och med miljontals dollar mer än dess ursprungliga försäljningspris.

Hur många mil håller exotiska bilar?

Det finns ingen anledning till varför en exotisk bil inte skulle hålla i 200 000 miles eller mer som vilken massproducerad bil som helst så länge den sköts om och underhålls på rätt sätt. I allmänhet tar exotiska bilar sällan höga mil eftersom deras ägare tenderar att ha dem som dyra leksaker som tas ut då och då eller bara på helger.
Ingenting skadar andrahandsvärdet för exotiska bilar som höga mil på vägmätaren. Om du tittar på bilarna som är till salu på en sida som thatsanicecar.com och du kommer att upptäcka att majoriteten har mycket lägre mil än du förväntar dig att se på massmarknadsbilar i samma ålder.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Exotiska körsträcka för begagnade bilar

De vanliga milreglerna gäller inte för exotiska bilar. Medan 12 000 miles per år skulle vara genomsnittligt för en Nissan Rogue, tar exotiska bilar inte hänsyn till åldern någonstans lika mycket. En fem år gammal Nissan Rogue skulle anses vara låg mil om den hade kört 40 000 mil, men om en tio år gammal exotisk bil hade kört 40 000 mil skulle den anses vara extremt hög mil och du borde nog springa ifrån den.

Körsträckan är ganska tidlösnär det kommer till exotiska bilar. Körsträckan är körsträckan och det spelar ingen roll hur gammal bilen faktiskt är. Reglerna förblir inte desamma efter en viss ålder heller, eftersom exotiska bilar som är äldre än 12 år då hamnar i kategorin exotiska klassiker och då gäller en helt annan uppsättning regler.

Till exempel kommer många Ferrari-modeller som är populära på den begagnade exotiska marknaden att vara nära tio år gamla. Om en begagnad Ferrari ska få ett överpris på begagnatmarknaden måste den ha kört färre än 2 000 mil. Ett begagnat exempel som har kört mellan 2 000 och 5 000 miles kommer fortfarande att locka ett starkt pris, men riktmärket för genomsnittlig prissättning kommer att vara mellan 5 000 och 10 000 miles.

När vi väl kommer över 10 000 miles kommer en exotisk bils värde att vara betydligt lägre och 15 000 till 20 000 anses vara hög körsträcka. Vissa problem kan förväntas med exotiska bilar som har kört den här typen av körsträcka och utropspriset kommer att sänkas för att återspegla detta.

När vi kommer mellan 20 000 och 30 000 miles hamnar vi i farozonen och om du köper en exotisk bil på den här nivån tar du verkligen en risk. Tyvärr, för den vanliga killen på gatan som har drömmar om att äga en exotisk bil någon gång i livet, är det här priserna börjar bli attraktiva.

Om den exotiska bilen du funderar på att köpa har gått mer än 30 000 mil måste du verkligen ha en rejäl summa pengar avsatt för att betala för underhålls- och driftskostnader. Kom ihåg att du kanske kan köpa en bil som kostar 150 000 USD helt ny för ungefär 20 000 USD efter 12 år och 80 000 miles, men den kommer fortfarande att ha service- och underhållskostnaderna för en bil på 150 000 USD!

Varför har exotiska bilar låg körsträcka?

Exotiska bilar kör generellt färre mil än vanliga bilar eftersom de inte körs mycket. Det kan låta som ett självklart uttalande – och det är det – men ägare kommer vanligtvis att äga flera bilar och de mest exotiska tenderar att bli vana som helgbilar för korta resor när vädret är fint.

Det låter kanske lite trögt, men bilar som dessa är ofta mer för att titta på än att köra. Exotiska bilar är ofta saker av stor skönhet som folk vill ses med och i, och de kommer vanligtvis att förvaras i orörda garage och alltid hållas ren i utställningslokalen.

Om du har en Lamborghini Huracan är det osannolikt att du pendlar till kontoret och tillbaka till det varje dag. Om du har en sådan bil kommer du förmodligen också att ha en Escalade eller en Range Rover som din dagliga förare, så Huracan kommer att tas ut på helgen för en resa till en smart restaurang eller en exklusiv klubb.

Vilken är den bästa begagnade exotiska bilen att köpa?

Du bör köpa den exotiska bil du verkligen vill ha eftersom det inte är bilar du köper som dagliga förare för familjeplikter och veckovisa livsmedelsbutiker. Men om du har en budget och vill ha den mest prisvärda och mest prisvärda exotiska bilen så kan du inte leta längre än en Porsche 911.

Nu kommer många människor inte att anse att en Porsche 911 är så exotisk. Den ser trots allt mycket mer ut som en Volkswagen än en Lamborghini. Om du har Lamborghini-pengar ska du för all del välja Lamborghini, men om inköps- och driftskostnader är ett problem för dig finns det lite som är i närheten av exotiskt som är lika prisvärt, pålitligt och fantastiskt att köra som en Porsche 911.

Är exotiska bilar pålitliga?

Om du vill ha en pålitlig exotisk bil måste du köpa en som är så ny som möjligt. Liksom bilar i allmänhet är moderna exotiska bilar nu mer tillförlitliga än de någonsin har varit, men äldre exempel kan vara mer än lite högst ansträngda och temperamentsfulla.

Exotiska klassiska bilar och värdeminskning

Som jag nämnde tidigare, när en exotisk bil väl når en viss årgång kan avskrivningen stanna eller till och med backa. Detta är dock inte alltid fallet, och en åldrande exotisk bil måste vara original, i utmärkt skick, ha en fullständig servicehistorik, låga mil och vara ett önskvärt märke för att den ska börja uppskatta.

Låt oss titta på en klassiker från slutet av 1980-talet, Ferrari Testarossa. När den var ny kostade en Testarossa 181 000 $, men du kan nu betala mer än 200 000 $ för ett exempel med låg körsträcka i nyskick. Å andra sidan kan mindre exempel gå för mindre än $90 000, men det är fortfarande starka pengar för en bil som nu är mer än 30 år gammal.

Vad kvalificerar sig som en exotisk bil?

Olika människor kommer att ha olika uppfattningar om vad som kvalificeras som en exotisk bil. Medan alla är överens om att sådana som Bugatti, Ferrari, Lamborghini och Maserati alla producerar exotiska bilar, börjar vattnet bli lite grumligare när det kommer till sådana som BMW, Mercedes, Corvette och andra.

Låt möta det; Dodge är inte det första bilmärket du kan tänka dig vara exotiskt, men hur är det med Dodge Viper? Det är en exotisk bil, eller hur?

Vad sägs om Ford? Uppenbarligen finns det inget exotiskt med en Explorer eller en F-150, men hur är det med Ford GT eller en Mustang Shelby GT500?

Ford GT är ett bra exempel på en exotisk bil som inte sjunker och faktiskt ökar i värde. Faktum är att Ford GT är ungefär så nära en bra investering på begagnatmarknaden som man kan komma utan att satsa på att en visshet kostar tiotals miljoner som en Ferrari GTO.

2005 såldes Ford GT ny från 139 995 USD, men ett begagnat exempel på thatsanicecar.com i svart som har gått bara 2 985 miles är till salu mellan 351 453 USD och 388 448 USD.

Vilka exotiska bilar håller sitt värde?

Vissa exotiska bilar är säkra för att hålla sitt värde och om du köper en och sköter den är det osannolikt att du någonsin förlorar pengar på den. Dessa inkluderar Lamborghini Huracan Performante, Porsche Carrera GT, Ford GT, McLaren P1, McLaren Senna och Porsche GT3 RS.

När det kommer till bilar som sannolikt kommer att öka i värde under de kommande åren är det nog Mercedes-modeller som SL65 Black Series AMG, Gullwing SLS AMG och SLR McLaren som man ska hålla utkik efter.

Är exotiska bilar en bra investering?

De flesta exotiska bilar kommer att minska i värde i åtminstone viss utsträckning, precis som vanliga bilar. Men om du köper en exotisk begagnad bil med låga mil, håller den i perfekt skick och inte kör den för mycket, har du en anständig chans att åtminstone få tillbaka dina pengar när du kommer för att sälja eller till och med göra en vinst.

Var ska man köpa en begagnad exotisk bil ifrån?

Exotiska bilar är speciella så det är vettigt att gå till en specialist för att köpa en begagnad exotisk bil. Enligt min erfarenhet, om en kräsna ägare kärleksfullt har tagit hand om en exotisk bil under en tid kommer de inte att sätta den på craigslist eller Auto Trader och riskera att locka till sig en mängd tidsfördrivare och däcksparkare.

Om du vill hitta en begagnad exotisk bil till salu i den typ av miljö som kommer att inspirera till förtroende, måste du gå långt för att slå thatsanicecar.com. Detsamma gäller om du har en exotisk bil till salu och du vill hitta rätt typ av kräsna köpare. Du skulle inte åka till Walmart för att köpa fina viner, så varför skulle du gå till en lågprisbutik online för att köpa en begagnad exotisk bil?

Add Comment