Vad du ska hålla utkik efter när du köper en begagnad Buick Enclave

Buick Enclave är lite av en sällsynthet nuförtiden eftersom det är en SUV som faktiskt har blivit mindre med tiden. Enclave har bara funnits sedan så sent som modellåret 2008, men efter att ha startat livet på en fullstor SUV förvandlades Buick Enclave till en mellanstor crossover SUV för 2018 års modell. I båda skepnaderna är Buick Enclave ett fordon som är väl värt att titta på, så här är vad du ska hålla utkik efter när du köper en begagnad Buick Enclave.

Buick Enclaves historia

Buick Enclave började tillverkas i april 2007 som ett 2008 års modellår efter att ha gjort sin globala debut på North American International Auto Show 2006. Enclave är byggd på samma GM Lambda-plattform som Saturn Outlook, GMC Acadia och Chevrolet Traverse , men Enclave var den första GM-modellen som visades med denna nya plattform. Det har funnits två generationer av Buick Enclave hittills och det är förmodligen rättvist att säga att det finns få fordon i närheten för tillfället som har genomgått en så dramatisk förvandling på så kort tid.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Första generationens Buick Enclave (2007-2017)

När Enclave först kom var det en crossover-SUV i full storlek med plats för upp till åtta personer. I sin standardform kom Enclave med två kaptensstolar i andra raden, men en valfri andra bänksäte utökade kapaciteten för denna framhjulsdrivna SUV till åtta platser. Om du letar efter en begagnad Buick Enclave av första generationen kommer det förmodligen att vara en bra idé att redan från början bestämma sig för vilket sittarrangemang som passar dig bäst.

Det första årsmodellen drevs uteslutande av GM:s välbekanta 3,6-liters V-6-motor som producerade 275 hästkrafter och var kopplad till en standard sexväxlad automatisk växellåda. Om du hoppar över det första årsmodellen och istället satsar på en 2009 årsmodell, kommer du att ha fördelen av en kraftfullare, direktinsprutad version av den där V-6-motorn som ger 288 hästkrafter och 270 lb.ft. av vridmoment.

En rejäl uppfräschning av Enklaven kom för 2013 års modell och det var här det lite främmande utseendet förkastades för något lite mer modernt och elegant. 2013 års modell fick en ny grill och LED-körljus, dimljus och bakljus, och interiören blev också lite mer exklusiv med mer mjuka material, omgivande belysning och ett mycket förbättrat infotainmentsystem.

Andra generationens Buick Enclave (2018–nuvarande)

Tio år är en seriöst lång produktionsserie för en SUV innan en ny generation introduceras, men det är hur lång tid det tog GM innan det gav oss en helt ny andra generation av Buick Enclave för 2018 års modell.
Du behöver bara ta en snabb blick på 2018 års modell för att se vilken enorm förbättring dess styling var jämfört med föregångaren, särskilt om du jämför dess utseende med den första generationens före ansiktslyftning.

Förutom en enorm förändring i hur Enclave såg ut, inledde den andra generationen också en ny plats på marknaden för Enclave som en medelstor, mer premiummodell än sin föregångare. Istället för att slåss om marknadsandelar med ett antal av sina GM-stallkamrater, har andra generationens Buick Enclave nu blivit en direkt konkurrent till sådana som Volvo XC90, Infiniti QX60 och Acura MDX.

Andra generationens Enclave har fastnat för standardformatet för frontdrift med fyrhjulsdrift som ett tillgängligt alternativ, men Buicks 3,6-liters V-6-motor producerar nu 310 hästkrafter och 266 lb.ft. av vridmoment och kommer ihopkopplad med en ny niostegad automatlåda.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur populär är Buick Enclave?

Enklavförsäljningen började toppa med ankomsten av den förnyade första generationens modell 2013. Det första årsmodellen av Buick Enclave (2008) såldes på 44 706 och siffrorna växte stadigt varje år tills 58 392 enheter såldes 2011. Försäljningen sjönk med ett par tusen år 2012, kanske eftersom en uppfräschad 2013-modell var nära horisonten, men när den förnyade modellen kom 2013 såg den Enclave bryta 60k försäljningsbarriären under de kommande tre åren.

Efter den initiala populariteten för den förnyade första generationens första tre år, sjönk försäljningen igen 2016 och 2017 till 52 028 respektive 48 564. Dessa förluster återvanns när den helt nya andra generationen kom, men 2020 Försäljningen var den lägsta i fordonets historia till följd av coronavirus-pandemin.

Håller Buick Enclave sitt värde?

Unibody-crossovers som Buick Enclave håller inte sitt värde lika bra som traditionella SUV:ar med stegram, så begagnade Buick Enclave som är tre år gamla kommer förmodligen att kosta ungefär hälften av vad den kostade ny. Det låter som en oroande avskrivningsnivå men det handlar faktiskt bara om genomsnittet för segmentet, och det får en begagnad Buick Enclave att se ut som ett frestande begagnatköp.

Är Buck Enclave pålitlig?

Innan du ens överväger att kolla in en begagnad Buick Enclave till salu i ditt område måste du veta om den kommer att vara pålitlig, och jag kan berätta att Enclave är ungefär i nivå med kursen när det kommer till tillförlitlighet. Det är inte precis det mest pålitliga fordonet du kan köpa i sin klass, men det är inte det värsta heller, så det är vettigt att leta efter en begagnad Buick Enclave som har bra service.

Har Buick Enclave problem med transmissionen?

Det enda problemet du behöver leta efter när du handlar efter en begagnad Buick Enclave är ett transmissionsproblem. Om du märker att enklaven börjar skaka eller klunka medan du ökar hastigheten eller växlar under en provkörning kanske du vill gå bort från den. Om detta problem kommer att uppstå kommer det vanligtvis att vara när Buicken har kört runt 90 000 miles, så se till att du är särskilt uppmärksam på överföringen av en begagnad Buick Enclave som närmar sig 100 000 miles.

Vilken Buick Enclave årsmodell bör du undvika?

Den begagnade Buick Enclave årsmodell du bör undvika om du vill minimera risken för tillförlitlighetsproblem är 2008 Buick Enclave. Det var inte ovanligt att ägare av 2008 års Buick Enclave befann sig med ett fordon som vägrade att växla ur en växel och gå in i nästa, men eftersom det inte tenderade att hända förrän Enclave hade gjort mer än 100k mil det täcktes sällan av garantin.

Att få problemet åtgärdat kan kosta så mycket som $3 500, men den goda nyheten är att om du är frestad av en 2008 Buick Enclave som används kommer det nästan säkert att ha löst problemet vid det här laget så länge som den har gjort den typen av körsträcka.

Är Buick Enclaves bra på gas?

EPA betygsätter den ursprungliga Buick Enclave 2008 för bränsleekonomi till 16 mpg i staden, 24 mpg på motorvägen och 19 mpg kombinerat i frontdriven form, medan AWD-modeller fick en liknande 16/22/18 mpg, respektive. Hoppa vidare till den andra generationen av Buick Enclave och saker börjar se lite bättre ut med 2018 Buick Enclave (FWD) som får EPA-bränsleekonomisvärden på 18 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och 21 mpg kombinerat. Den extra kapaciteten med fyrhjulsdrift slår bara 1 mpg från var och en av dessa figurer.

Hur många platser i en Buick Enclave?

Första generationens Buick Enclave har sittplatser för sju personer i sin standardform med möjlighet till en andra radens bänk istället för de två kaptensstolarna som tar den maximala sittkapaciteten upp till åtta. Andra generationens modeller är sjusitsiga stadsjeepar men de har över genomsnittet utrymme på tredje raden och åtkomsten är också ganska bra.

Är Buick Enclave AWD?

Buick Enclave är en framhjulsdriven modell i sin standardform men fyrhjulsdrift finns på nästan alla utrustningsnivåer. Instegsmodellerna tenderar att vara uteslutande framhjulsdrivna men en hel del begagnade Buick Enclave-modeller som du kommer att stöta på kommer att ha uppgraderats till att inkludera AWD. Det valfria AWD-systemet gör inte Enklaven till någon form av rival till Jeep Wrangler terräng, men det ger den medelstora Buick-SUV:n ett extra element av säker fot när körförhållandena på vägen blir sämre.

Hur säker är Buck Enclave?

Även om man går tillbaka till sina tidigaste modeller har Buick Encore alltid varit ett av de säkraste fordonen i sin klass. Om du funderar på att köpa en begagnad Buick Enclave som familjeåkare, vilket de flesta köpare förmodligen kommer att göra, kan du vara säker på att den använda Buick Enclave är en av de bästa modellerna i sin klass.
Även om sådana som antilåsningsbromsar, elektronisk stabilitetskontroll och sex krockkuddar skulle tas för givna idag i ett nytt fordon i den här klassen, var 2008 års Buick Enclave att inkludera dem som en del av sin standardutrustning på den tiden. Då, 2008, gav NHTSA Buick Enclave ett fullständigt femstjärnigt betyg för övergripande säkerhet och IIHS utsåg den till ett Top Safety Pick.

Dessa betyg förblev konsekventa under hela livslängden av den första generationen av Enclave, men om Top Safety Pick-statusen är en stor sak för dig är det värt att veta att Buick har misslyckats med att uppnå den nivån sedan introduktionen av den nya andra generationen.

Är Buick Enclave snabb?

Även om 2009 års Buick Enclave var ett ganska stort och tungt fordon, innebar den ökade kraften hos dess 3,6-liters V-6-motor att den kunde ta sig från 0 till 60 mph på ganska imponerande 7,5 sekunder. Andra generationens modeller från 2018 och framåt är jämna.

Vilka är konkurrenterna till Buick Enclave?

Buick Enclave har stor konkurrens eftersom den försöker tävla mot både massmarknads- och lyxrivaler samt mellanstora och fullstora stadsjeepar. Första generationens modeller kämpar om uppmärksamheten mot sådana som Ford Explorer, Ford Flex, Honda Pilot och Toyota Highlander.

Om du är intresserad av en andra generationens begagnade Buick Enclave så rivaler du förmodligen skulle vilja överväga inkluderar sådana som Acura MDX, Infiniti QX60, Mazda CX-9, Subaru Ascent, Volvo XC90 och många fler.

Hur länge håller en Buick Enclave?

Det finns gott om 2008 Buick Enclaves som fortfarande går starkt så det finns ingen anledning till varför en välvårdad Enclave inte skulle hålla i 15 år eller mer. Nyckeln till detta är naturligtvis underhålls- och servicehistoriken och att inte ha kört för många mil. Jag skulle säga att 200 000 miles är ungefär gränsen för ett fordon av den här typen, så om du ska köra genomsnittliga miles och du vill behålla en enklav i fem år skulle jag föreslå att du undviker allt med mer än 120 000 miles.

Är Buick Enclaves dyra att underhålla?

Den årliga kostnaden för att underhålla en Buick Enclave är $720, vilket gör den dyrare att underhålla än en Acura MDX ($571) men billigare än en Volvo XC90 ($851). I allmänhet är den årliga kostnaden för att underhålla en begagnad Buick Enclave ungefär genomsnittlig och bör inte avskräcka dig från att köpa en begagnad Buick Enclave.

Ska du köpa en begagnad Buick Enclave?

Jag tror att det starkaste argumentet för att köpa en Buick Enclave kan göras för relativt tidiga versioner av den första generationen. Dessa modeller är rymliga, bekväma, kapabla och mycket prisvärda, och de är fantastiska lågpris-SUV:ar för familjer som köper för en budget. För en hel del mindre än $10 000 kan du skaffa dig en riktigt solid familjeåkare med mycket rimliga driftskostnader, men Enclave blir svårare att rekommendera eftersom den blir nyare och dyrare.

Med priser för andra generationens begagnade Buick Enclave-modeller som sträcker sig från cirka $25 000 till mer än $50 000, finns det alldeles för många bra alternativ för att Enclave ska vara vettigt. Om du tycker att Buick-märket är värt mer än Chevy-märket på en Traverse så är det upp till dig, men för priset av en begagnad Buick Enclave av sen modell är förmodligen några ganska söta europeiska och japanska rivaler mer vettiga.

Naturligtvis, om du vill försöka få tag i en begagnad Buick Enclave eller valfritt antal andra begagnade fordon till lågpris, bör du kolla in statliga auktioner här. Förutom polisbilar och andra fordon som kasseras av de lokala och federala myndigheterna, innehåller dessa auktioner som hålls runt om i landet också fordon som har konfiskerats från kriminella företag.

Add Comment