Vad du ska hålla utkik efter när du köper en begagnad Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze är en kompakt bil som de flesta förmodligen inte kommer att kunna bli alltför upphetsade över, men det är också den typ av bil som världen behöver. Det finns inget särskilt flashigt eller spännande med Chevy Cruze, men det hindrar inte att den är en förnuftig, praktisk och prisvärd familjeresa som definitivt kommer att tilltala många av dem som vill köpa sin första bil, speciellt begagnad. Här är vad du behöver veta och vad du ska hålla utkik efter när du köper en begagnad Chevrolet Cruze.

Vad är Chevrolet Cruze?

Chevrolet Cruze är en frontmotor, framhjulsdriven kompaktbil som finns i flera olika karosser och med både gas- och dieselmotorer. Genom åren har Cruze tillverkats i sedan, halvkombi och även kombimodeller.

Chevrolet Cruzes historia

Mellan 2001 och 2008 fanns det en annan bil som använde Cruze-namnet, men den här versionen av GM-bilen skilde sig ganska mycket från den amerikanska Cruze eftersom den såldes i Japan och faktiskt var ett derivat av den subkompakta Suzuki Ignis femdörrars halvkombi.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

2012 Chevrolet Cruze LTZ

Även om den första generationens Chevy Cruze togs in som en ersättning för Chevrolet Cobalt, var Cruze en helt annan bil byggd på en annan plattform. Basmotorn är en 1,4-liters turbo-fyra som producerar 138 hästkrafter och 148 lb.ft. av vridmoment, men det finns också en kraftfullare 1,8-liters naturligt aspirerad fyrcylindrig och båda motorerna var tillgängliga med antingen en sexväxlad manuell eller sexväxlad automatisk växellåda.
Under modellåren 2014 och 2015 var 2LT-versionen av Cruze också tillgänglig med en 2,0-liters turbodiesel.

Cruze gynnades av en mild uppfräschning 2012 för 2013 års modell som gav bilen ett mer modernt utseende med en omdesignad frontpanel, och GM:s valfria underhållningssystem MyLink blev även tillgängligt i Cruze.

Andra generationens Chevy Cruze (2016-2019)

De största och bästa förändringarna av Cruze kom med avtäckningen av bilens andra generation för 2016 års modell. Den kompakta Chevyn fick ett mycket mer modernt, snyggt och sportigt nytt utseende med en lutande taklinje i fastback-stil, och 1,4-liters basmotorn producerade nu 153 hästkrafter. Detta var också den punkt där kompatibilitet med Apple CarPlay och Android Auto blev tillgängliga.

En halvkombiversion av Cruze presenterades för den nordamerikanska marknaden 2016 och den började säljas med 2017 års modell, tillsammans med en dieseldriven variant av Cruze för andra gången.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur länge var Chevy Cruze i produktion?

GM har tillverkat och sålt Chevy Cruze sedan 2008 men den började säljas i USA förrän 2010 som en 2011 års modell. Även om en ny andra generation av Chevrolet Cruze började säljas 2016, slutade GM att sälja Chevrolet Cruze i USA 2019 med tanke på sjunkande försäljningssiffror på grund av stadsjeepars ökande popularitet.

Hur populär var Chevrolet Cruze?

USA:s försäljning av Chevy Cruze var i genomsnitt cirka 244 000 enheter per år mellan 2011 och 2015, men 2016 sjönk försäljningen till 188 876 och den fortsatte att minska varje år efter. Det sista produktionsåret var 2019 och försäljningen sjönk till bara 47 975 från 142 617 enheter året innan.

Hur många generationer av Chevy Cruze finns det?

Det fanns bara två generationer av Chevrolet Cruze som sträckte sig över 2011 och 2019 års modellår. Den första generationen täckte modellåren 2011 till 2015 och andra generationens modeller var i produktion från 2016 års modell och framåt tills Cruze lades ner 2019.

Hur väl håller Chevrolet Cruze sitt värde?

I allmänhet höll Chevrolet Cruze sitt värde ganska bra från ny. Efter tre års körning 12 500 miles per år förlorade Chevrolet Cruze bara cirka 21 % av sitt ursprungliga inköpspris. Med en 2011 års basmodell Chevy Cruze som kostar från bara $13 900, skulle tre års ägande som körde genomsnittliga mil bara ha sett att bilen förlorat mindre än $3 000 av sitt ursprungliga värde.

Är Chevy Cruze en pålitlig bil?

Consumer Reports gav Chevrolet Cruze en ranking på 4,0 av 5,0 för tillförlitlighet och det placerar den lilla Chevyn över genomsnittet i sin klass. Med den genomsnittliga årliga re Parkostnaden för en Cruze var runt $545, den totala ägandekostnaden var också lägre än för de flesta av Chevys rivaler.

Har Chevy Cruze många problem?

I allmänhet lider Chevy Cruze inte av några större problem men oljeläckor från motorn, kylvätskeledningar och transmissionstätningar är ganska vanliga och läckande kylvätska kan göra att termostathuset behöver bytas ut.
Liksom de flesta prisvärda masstillverkade bilar finns det irriterande små problem att hålla utkik efter med Cruze som felaktiga brytare för bagageutrymmet. Dessa typer av problem kan vara obekväma men de är inte dyra att åtgärda och de bör inte avskräcka dig från vad som annars skulle kunna vara en ganska bra begagnad bil.

Vad är den förväntade livslängden för en Chevy Cruze?

En Chevrolet Cruze som är korrekt underhållen och regelbundet servad kommer lätt att vara bra i minst 10 år och 140 000 miles eller mer. En sju eller åtta år gammal Chevy Cruze med mindre än 100 000 mil på den kommer att ha mycket liv kvar i sig och det skulle vara en mycket prisvärd första begagnad bil för en ny förare att köpa och äga.

Hur mycket ska du betala för en begagnad Chevy Cruze?

Du kan köpa en tidig begagnad Chevy Cruze för mellan $3 000 och $6 000, men du kommer förmodligen att titta på en bil med mer än 150 000 miles på vägmätaren och tvivelaktig eller till och med obefintlig servicehistorik. För cirka 10 000 $ bör du kunna plocka upp något som en 2014- eller 2015-modell i bra skick med rimliga mil.

Varför är en begagnad Chevy Cruze så billig?

En begagnad Chevy Cruze är billig att köpa för även när den var ny var den alltid designad för att vara en billig bil för att tilltala en massmarknadspublik. Du kan fortfarande betala nära $30k för de senaste, högspecifika versionerna av Cruze med riktigt låga mil, men på det hela taget är Chevy Cruze en extremt prisvärd bil att köpa och köra.

Är Chevrolet Cruze bra på bensin?

2011 Chevrolet Cruze Eco med sin 1,4-liters turbo-fyra-motor och manuell växellåda är klassad för bränsleekonomi av EPA till 28 mpg i staden, 40 mpg på motorvägen och 32 mpg kombinerat. Den minst bränslesnåla versionen med automatisk växellåda är fortfarande ganska bränslesnål med betyg på 22/34/26 mpg för stads-/motorvägs-/kombinerad körning.

När de sista Chevy Cruze-modellerna rullade av produktionslinjen 2019 kunde en 1,4-liters turbo-fyra-modell med en automatisk växellåda ge dig 30 mpg i staden, 38 mpg på motorvägen och 33 mpg tillsammans. Om du vill ha en Cruze med ännu bättre bränsleekonomi finns det även modeller med en 1,6-liters turbodieselmotor kopplad till en nio-växlad automatlåda som ger dig 31/48/37 mpg för stads-/motorvägs-/kombinerad körning.

Vilka Chevy Cruze årsmodeller bör du undvika?

Om du skulle gå efter konsumentrapporternas betyg skulle du förmodligen vilja undvika modellåren 2011 till 2015 av Chevy Cruze, men de flesta av de rapporterade problemen kommer att ha åtgärdats under garantin och med återkallelser så att de inte borde avskräcka dig köper en. I allmänhet, om du vill ha den mest pålitliga versionen av Chevy Cruze skulle det förmodligen vara klokt att välja en modell med 1,8-litersmotorn eftersom de historiskt har haft färre problem än 1,4-litersenheterna.

Hur många platser i en Chevy Cruze?

Det finns fem platser i Chevy Cruze och du kommer att bli glad att höra att detta är en kompakt bil som verkligen kan ta emot fem fullstora vuxna eftersom kabinen är rymlig och bekväm.

Jämfört med sin främsta rival, Ford Focus, har första generationens Chevy Cruze mer passagerarvolym och benutrymme fram och en mycket större bagageutrymme. Focus har mer benutrymme bak med 36,1 tum, men Cruze är inte långt efter med 35,4 tum bakre benutrymme.

Hur säker är Chevrolet Cruze?

Chevy Cruze är en mycket säker kompaktbil med nästan alla mått. Från lanseringen 2010, stoltserade den lilla Chevyn med en imponerande lista med standardsäkerhetsfunktioner som hjälpte den till ett fullständigt femstjärnigt betyg för övergripande säkerhet från NHTSA och IIHS utsåg 2011 Chevy Cruze till ett toppsäkerhetsval.

Redan 2011 stoltserade Cruze med flera säkerhetsfunktioner i segmentet först, såsom 10 krockkuddar och ett hopfällbart pedalsystem som skulle hjälpa till att minska risken för skador på benen eller anklarna vid en frontalkrock.

Är Chevy Cruze snabb?

Chevy Cruze är inte särskilt snabb eller spännande att köra, men det är inte vad denna utmärkta lilla bil var designad för. Första generationens modeller kämpar för att få dig från 0 till 60 mph på under 10 sekunder, även om ankomsten av andra generationens Chevy Cruze såg att de bästa 0-60 mph-tiderna sjönk till mycket mer respektabla 7,1 sekunder.

Är Chevrolet Cruze bekväm?

För en bil i den här klassen som kostar så lite att köpa ny är Chevy Cruze verkligen en mycket bekväm bil för föraren och passagerarna. Det finns massor av utrymme inuti för en bil med så kompakta exteriörproportioner, och kvaliteten på sätena och mängden tillgängliga justeringar hjälper Cruze att slå över sin vikt när det gäller total komfort.

Vilken är den högsta nivån av Chevy Cruze?

Den högsta utrustningsnivån för Chevrolet Cruze som fanns tillgänglig när bilen började säljas för 2011 års modell var LTZ, även om läderklädseln som vanligtvis betecknar en toppklädselnivå också var standard i 2LT som låg strax under LTZ. Chevy förenklade så småningom Cruze-sortimentet lite och den översta trimnivån för 2019 års modell är det passande namnet Premier.

Om du vill veta alla detaljer om alla modeller av Chevy Cruze varje modellår, här är de officiella PDF-broschyrerna som du kan ladda ner gratis.

Är en begagnad Chevrolet Cruze värd pengarna?

Om jag säger att jag tror att Chevy kunde ha kommit undan med att ta lite mer betalt för Cruze än vad den gjorde när den var i produktion kommer du inte att bli förvånad över att höra att jag tycker att en bra begagnad Chevrolet Cruze definitivt är värd det begärda priset. En av de riktigt bra sakerna med Cruze är att det finns massor av dem till salu så att du verkligen kan shoppa runt och få en sensationell affär.

Naturligtvis, om du vill skaffa en begagnad Chevy Cruze eller en av många andra välskötta begagnade fordon till ett fyndpris kan du alltid kolla in regeringenauktioner. Många federala och lokala myndigheter hade Cruze i sina flottor så du borde kunna hitta massor som auktioneras ut över hela landet. En livstidsprenumeration på statliga auktioner kommer att hålla dig informerad om när och var dessa auktioner hålls och den lilla engångskostnaden kan lätt betala sig själv många, många gånger om.

Ska man köpa en begagnad Chevrolet Cruze?

Ja, om du är ute efter en rymlig, bekväm, mångsidig familjebil som inte kostar mycket att köpa eller köra kan du inte gå för långt fel med en bra begagnad Chevrolet Cruze. Och om din budget sträcker sig till en andra generationens modell från och med 2016 års modell, kommer du också att få en väldigt snygg liten bil som inte alls ser ut som en modell som lades ner 2019.

Add Comment