Vad du ska hålla utkik efter när du köper en begagnad Subaru Outback

Du behöver förmodligen bara ta en snabb blick på Subaru Outback för att inse att detta är ett fordon som nästan trotsar definitionen. Vissa skulle säga att det är en kompakt crossover-SUV, men den har vuxit till mer av en medelstor modell allt eftersom åren har gått och det finns mycket mer med denna unika modell än många av dess förmodade rivaler i den kompakta crossover-klassen. Det finns mycket att säga om Outback, så här är vad du ska hålla utkik efter när du köper en begagnad Subaru Outback.

Hur många generationer av Subaru Outback finns det?

Det har nu funnits sex generationer av Subaru Outback här i Amerika, men det är ett helt annat fordon idag från den första versionen som dök upp redan 1994. De tidigaste versionerna av Outback var i själva verket kombi byggda på samma plattform som Subaru Legacy, men med åren har denna Subaru utvecklats till en sorts crossover/SUV/vagnsammanslagning.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Första generationens Subaru Outback (1994-1998)

Första generationens Outback fanns bara i cirka fyra år men en hel del förändringar och utveckling pågick under den relativt korta perioden. Dessa är nu väldigt långa i tanden och den enda anledningen till att jag förväntar mig att någon vill ha en är om de är en Subaru-entusiast eller om de bara har ett par hundra dollar att spendera på ett begagnat fordon.

Andra generationens Subaru Outback (1999-2003)

Dessa andra generationens versioner av Outback var längre och bredare än den första generationen, och även om de började tillverkas 1999 var de faktiskt för 2000 års modell i Nordamerika. Den här generationen ser mer ut som vi förväntar oss att en Subaru skulle se ut, och år 2000 introducerades en sexcylindrig 3,0-litersmotor för första gången för att komplettera den befintliga 2,5-liters fyrcylindriga enheten.

Tredje generationens Subaru Outback (2003-2009)

Även om den tredje generationen av Outback började tillverkas 2003, kom den inte till Amerika förrän 2004 som en 2005 års modell. Exteriördesignen var en stor förbättring än en gång, men den fick ytterligare en interiör och exteriör omdesign för 2006 års modell. Mot slutet av denna generation lades sedanversionen av Outback som endast hade tillverkats för den amerikanska marknaden bort efter 2007 års modell.

Fjärde generationens Subaru Outback (2009-2014)

Outbacken växte i storlek igen med introduktionen av den fjärde generationen som kom för 2010 års modellår i Amerika. Den totala längden kan ha minskat, men den var nu 2,0 tum bredare och 4,1 tum högre än sin föregångare, och hjulbasen ökade också med 2,8 tum. Subaru gjorde vad den gör för 2013 års modell genom att komma med en fräsch look för Outback, och jag skulle föreslå att den fjärde generationen är så gammal som du borde gå.

Femte generationens Subaru Outback (2014-2019)

Femte generationens Outback är förmodligen den söta platsen för begagnade köpare just nu eftersom den har modern(ish) exteriörstyling och innehåller många av de funktioner och system som vi nu anser vara väsentliga med moderna fordon. Det är inte precis vad någon skulle kalla för häpnadsväckande vackert, men det har ett unikt utseende och tilltalande som kan vara en uppfriskande förändring från horderna av homogena crossovers som ströar våra vägar idag.

Sjätte generationens Subaru Outback (2020-present)

Sjätte generationens Outback dök upp på New York International Auto Show i april 2019 och landade i utställningslokaler en stund senare som en 2020 års modell. Denna modell har en bekväm körning, en rymlig interiör, anständig bränsleekonomi och massor av intressant teknik. Det är ett enormt kapabelt fordon som passar en mängd olika applikationer, så länge du kan leva med dessa utseenden, förstås.

Är Subaru Outback en bra bil?

Subaru Outback är en mycket bra bil eftersom den kan fylla en mängd olika roller och det betyder att den kan tilltala en mycket stor mängd olika köpare. Det finns gott om utrymme inuti den flexibla interiören för både passagerare och last, den är fullspäckad med standardfunktioner på alla utrustningsnivåer, varje version är standard fyrhjulsdriven, och hela paketet är ganska mycket för pengarna.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Samt tala om vart du ska gå för att få den mycket l till låga priser på nya och begagnade fordon, jag täcker även ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur populär är Subaru Outback?

Subaru Outback har visat sig alltmer populär bland amerikanska konsumenter och mycket mer säljs nu än i fordonets tidiga dagar. USA:s försäljning av Outback svävade runt 60 000 per år under det tidiga 2000-talet, men de tog ett stort steg 2010 till 93 148 och Subaru säljer nu cirka 180 000 Outback-modeller varje år i USA.

Är Subaru Outback en bra begagnad bil?

Subaru Outback är en mycket bra begagnad bil trots att tidiga versioner inte är lika rymliga som senare modeller, och det beror på att det de saknar i utrymme och komfort de mer än väl kompenserar för när det kommer till kapacitet, mångsidighet och allsidig valuta för pengarna .

Har Subaru Outback många problem?

Generellt sett betraktas Subaru Outback som ett mycket pålitligt fordon men även de mest pålitliga fordonen har sina problem. Med Outback var dess akilleshäl dess 2,5-litersmotor, som blev synonymt med huvudpackningsproblem på 1990- och 2000-talen. att fixa en läckande huvudpackning är inte ett billigt jobb eftersom det kräver mycket arbete, så om du köper en begagnad Outback som visar sig ha det här problemet kommer det att sätta dig tillbaka någonstans i området $1 000-41 200 för att få det ordnade sig.

Vilken begagnad Subaru Outback årsmodell bör du undvika?

På grund av deras huvudpackningsproblem bör du förmodligen undvika Subaru Outback-modeller mellan och med 2002 och 2011 års modellår. Naturligtvis, om servicehistoriken visar att problemet har åtgärdats går det bra att köpa en av dessa årsmodeller utan för mycket att oroa sig för. Det finns också rapporter om att 2013 års Outback är en att undvika, men det finns motstridiga åsikter om just det påståendet.

Håller Subaru Outback länge?

Outback är en Subaru, och Subaru är ett märke med ett avundsvärt rykte om hållbarhet så Outback kommer fortfarande att vara stark efter 200 000 miles. Om du hittar en outback med hög körsträcka med en bra servicehistorik bör du inte bli avskräckt av körsträckan, så länge priset är rätt och återspeglar hur mycket den bilen har kört.

Har alla Subaru Outback-modeller problem med huvudpackningen?

Även om problem med huvudpackningar är relativt vanliga i begagnade Subaru Outback-modeller utrustade med 2,5-liters turbo-fyra-motor, är det inte alla Outback som kommer att drabbas av dessa problem. Om du vill ha en begagnad Subaru outback men du också vill undvika problem med huvudpackningen kan du alltid välja en modell med en sexcylindrig motor och du kommer också att dra nytta av all den extra kraften och prestanda.

Vilket är det bästa Subaru Outback-året?

Om din budget inte sträcker sig så långt som en relativt sen modell av Outback, är modellåren mellan 1994-1999 och 2005-2009 väl ansedda för sin tillförlitlighet.

Dessa årsmodeller 1994-1999 var robusta till den grad att de var oförstörbara, men 2005 års modell såg introduktionen av XT-turbomotorn som fortsatte med att mer än bevisa sitt värde. Du kommer att kämpa för att hitta en 94-99-modell som inte nästan har slagits ihjäl vid det här laget, så se upp för en 2005 Outback som kostar från så lite som $5 000 som förmodligen kommer att hålla dig hela livet om du ger den lite kärlek.

2009 Subaru Outback såg 95% av konsumenterna berätta för webbplatsen cars.com att den förtjänade ett betyg på 4,7 av 5, men det måste påpekas att det var en bedömning av den som en ny bil jämfört med dess konkurrenter på den tiden.

Vilken växellåda använder Subaru Outback?

CVT-växellådor är synonyma med Subaru Outback, och en ny version som introducerades för 2010 års modell hjälpte Outback att leverera klassledande bränsleekonomi vid den tiden samt att den var trevligare att köra än tidigare versioner. Även om du inte hittar många av dem i närheten, har det funnits lågspecifika modeller med manuell växellåda om det är din grej och du kan hitta en.

Är Subaru Outback en säker bil?

En begagnad Subaru Outback är ett av de säkraste familjefordonen du kan köpa med toppbetyg från båda byråerna som utför krocktester. Om du till exempel tar en 2014 Subaru Outback, skulle det faktum att den får hela femstjärniga betyg för övergripande säkerhet från NHTSA och det eftertraktade Top Safety Pick+-betyget från IIHS berätta allt du behöver veta. 2018 års modeller kommer som standard med åtta krockkuddar, en backkamera, elektronisk stabilitetskontroll och låsningsfria bromsar, medan högre trimnivåer är tillgängliga med Subarus EyeSight-svit med avancerad säkerhetsteknik.

EyeSight kombinerar många viktiga säkerhetsfunktioner som automatisk nödbromsning, automatiska helljusstrålkastare, aktiv körfältskontroll och döda vinkeln. Koppla det till den redan imponerande listan över standardfunktioner i Outback-familjen och det är lätt att se varför Subaru Outback är en svår handling att slå när det kommer till fordons- och passagerarsäkerhet.

Ska du köpa en Subaru Outback med över 200k miles?

Så länge bilen har en bra servicehistorik och den är prissatt för att spegla det Om den har gått 200 000 miles så finns det ingen anledning till varför du inte ska köpa en Subaru Outback med den typen av körsträcka. Vissa människor säger att du inte ska betala mer för en 200k bil än vad du skulle vara villig att betala varje år för att ersätta den, men det är orealistiskt.

Till exempel har jag precis sett en Subaru Outback med 307 000 miles på den prissatt till 10 000 $, men det var bara en 2015 års modell. Skulle du verkligen tro att en 2015 årsmodell Outback borde kosta bara ett par tusen dollar eftersom det kan kosta dig så mycket att underhålla den i ett år eftersom den har gått 307 000 miles?

Hur mycket ska du betala för en begagnad Subaru Outback?

Det minsta du bör betala för en begagnad Subaru Outback är förmodligen runt $2 000 eftersom allt som kostar mindre än det förmodligen är klart för brytarna, men du kan betala så mycket som $45k för en högspecifik 2020-modell. Här är en tabell över de högsta och lägsta begagnade priserna du bör förvänta dig att betala för varje Outback-modellår från 2009 och framåt.

Är Subaru Outback bra på bensin?

Bränsleekonomi har aldrig varit en speciell styrka eller svaghet hos Subaru Outback även med dess standardformat för fyrhjulsdrift. Även en Outback från 1994 kan ge dig 20 mpg i staden, 28 mpg på motorvägen och 23 mpg i kombination med 2,2-litersmotorn och femväxlad manuell växellåda.

Hoppa fram till 2009 och fjärde generationens Outback, och även om bränsleekonomin inte är bättre än 1994, har den en större motor och mer kraft. Men en 2019 Outback med basmotorn på 2,5 liter och automatisk växellåda är mycket mer imponerande med EPA-bränsleekonomivärden på 25 mpg i staden, 32 mpg på motorvägen och 28 mpg kombinerat.

Är Subaru Outback bra terräng?

Subaru Outback är lika bra terräng som den är på väg och den är betydligt mer kapabel när trottoaren tar slut än nästan vilken rival i sin klass du kan handla den mot. Den kommer inte att slå en Jeep Wrangler eller en Land Rover Discovery i en tävling uppför ett berg, genom djungeln eller över en öken, men den tar dig in och ut ur platser som en CR-V eller RAV4 inte skulle kunna tänka sig att åka .

Ska man köpa en begagnad Subaru Outback?

En Subaru Outback är en fantastisk begagnad bil att köpa så länge du värdesätter substans framför stil. Det är svårt att tänka på något som Outback inte gör bra och det är också mycket för pengarna. Å andra sidan, om du funderar på att köpa en begagnad bil som kommer att vända dig och få dig att beundra utseendet när du kör förbi så skulle nästan vilket alternativ som helst göra ett bättre jobb.

Subaru är en ful ankunge som inte kommer att förvandlas till en vacker svan om du inte byter in den mot något annat. Jag kunde inte leva med hur Outback ser ut, oavsett hur bra den är eller vilket stort värde den kan vara. Det är dock bara jag, och om allt du vill ha är en fantastisk allroundbil som du kan lita på som är säker, mångsidig, pålitlig och mycket för pengarna så kan Outback vara din perfekta begagnade bil.

Add Comment