Vad du ska tänka på när du köper en begagnad Volvo XC40

Många bilmärken försöker ta sig uppåt från massmarknaden för att ta en del av branschens lyxbilssektion, men resultaten är vanligtvis mindre än imponerande. Volvo ser ut att vara något av ett undantag med en växande rad framgångar som XC40, som verkligen är ett utmärkt alternativ om du är intresserad av att köpa en kompakt lyxig crossover-SUV-segment. Eftersom det har funnits i några år nu, här är vad du ska hålla utkik efter när du köper en begagnad Volvo XC40.

Volvo XC40 historia

Volvo är ett bilmärke som har ompositionerat sig på marknaden under de senaste åren och det verkar ha en hel del framgång. Det svenska varumärket brukade vara ett ord för stadig pålitlighet och det var starkt förknippat på sina europeiska marknader med en viss typ av köpare. Den sortens köpare var en något tråkig, fantasilös, professionell medelklassperson som en arkitekt eller en högskolelärare som värderade kompetens och pålitlighet framför önskvärdhet och njutning.

I decennier höll den svenska biltillverkaren på med fula, boxiga sedaner och vagnar som gjorde vad de var designade för att göra och som höll för evigt, men allt detta förändrades 2002 när Volvo kom med den första XC90. XC90 förändrade hur märket uppfattades och den fick senare sällskap av den mindre XC60 2008 och den ännu mindre XC40 för bara några år sedan.

De första XC40-modellerna började rulla av Volvos produktionslinje i november 2017 och den började snart vinna en rad prestigefyllda utmärkelser, bland annat utsågs den till Årets bil i Europa på bilsalongen i Genève 2018.

När den första XC40 kom för 2018 års modell var det den första Volvon som byggdes på företagets CMA-plattform som delas med Geely, Lynk & Co och som även kommer att användas för ytterligare kompakta Volvo-SUV:ar.
Hittills har det bara funnits en generation av XC40 och de första som såldes i USA började säljas i mars 2018 för 2019 års modell. Tillkomsten av XC40 inledde också en ny och intressant prenumerationsmodell för att köpa nya bilar, men du behöver inte teckna ett abonnemang för att köpa en begagnad Volvo XC40.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Begagnad Volvo XC40 översikt

Om du funderar på att köpa en begagnad 2019 Volvo XC40 har du ett val av T4- och T5-versioner som kan vara antingen fram- eller fyrhjulsdrivna, och det finns tre olika trimnivåer av Inscription, Momentum och R-Design för att Välj från. XC40 är något av en utgångspunkt för Volvo när det gäller sin stil eftersom det är en mycket mer ungdomlig, futuristisk design som finns i några intressanta färgkombinationer.

Kontrasterande vita tak är tillgängliga, och även hjulen kan komma i vitt, svart eller mer normal legeringsfinish. Även om det här är en modell riktad till en mer ungdomlig köpare än Volvos traditionella publik, verkar den tilltala företagets traditionella publik lika mycket som den som Volvo vill ta med sig ombord.

Under huven på XC40 T4-varianter finns en 2,0-liters turbo-fyra som ger 187 hästkrafter och 221 lb.-ft. av vridmoment, medan samma motor i T5-versionen av XC40 är inställd för att producera 248 hästkrafter och 258 lb.-ft. av vridmoment. I båda fallen skickas kraften till fram- eller alla fyra hjulen genom en åttastegad automatlåda. Om du stöter på en begagnad XC40 T4 kommer det att kosta dig mindre än en T5, men om du skulle köra de två back-to-back är jag säker på att du skulle betrakta de extra pengarna för den mer kraftfulla T5 som en mycket givande investering .

Årsmodellerna 2019 och 2020 är i stort sett identiska, men för 2021 års modell lades den helelektriska XC40 T8 Recharge-modellen till familjen.

Är Volvo XC40 en pålitlig bil?

XC40 ser ut att följa den sedan länge etablerade Volvotraditionen att vara betryggande pålitlig, och Edmunds Consumer Reviews ger årsmodellerna 2019 och 2020 betyget 4,1 av möjliga 5,0.

Det är lite för tidigt att göra definitiva uttalanden om den långsiktiga tillförlitligheten hos Volvo XC40, men den ser bra ut än så länge, och det är osannolikt att detta kommer att visa sig vara en av de första Volvobilarna i minnet du inte kan lita på för många år av glad körning.

Blir en begagnad Volvo XC40 dyr att underhålla?

En begagnad Volvo XC40 kommer sannolikt att bli lite dyr att underhålla på lång siktm, speciellt om du jämför det med några av dess inhemska rivaler. Caredge-webbplatsen uppskattar att XC40 kommer att kosta någonstans i området 11 907 $ att underhålla under de första tio åren från ny, vilket är 3 553 $ billigare än segmentets genomsnitt.

Vad jag vet om Volvo, och XC40 i synnerhet, tycker jag att detta är lite pessimistiskt och jag skulle förvänta mig att kostnaden för att underhålla XC40 skulle vara lägre än så. Webbplatsen uppskattar också att det finns en 36,25 % chans att XC40 kräver en större reparation under den perioden, men eftersom Volvon bara är några år gammal är den förutsägelsen ren gissning.

Håller Volvo XC40 sitt värde?

XC40 kommer förmodligen att hålla priset någorlunda bra, särskilt för en modell från ett märke som inte är en väletablerad lyxbiltillverkare i vissa människors ögon. Det uppskattas att en ny XC40 fortfarande kommer att vara värd nästan 70 % av sitt ursprungliga värde efter tre års genomsnittlig körning, men det är svårt att säga utöver det vid denna tidpunkt. Om du köper en begagnad Volvo XC40 som är drygt ett år gammal kommer du förmodligen att spara nära 10 000 USD från det nya priset, så du får ett fordon som är nästan lika bra som ett helt nytt för en hälsosam besparing .

Hur mycket ska du betala för en begagnad Volvo XC40?

Det minsta belopp du bör förvänta dig att betala för en begagnad Volvo XC40 är cirka 30 000 $ för en 2019 års modell med genomsnittliga mil, men det kommer att vara en basmodell av T4 Momentum med framhjulsdrift. Om du är beredd att stå ut med en modell med fler mil på vägmätaren kan du skaffa dig en kraftfullare T5 Momentum med AWD från cirka $32k.

En två år gammal AWD T5 Momentum ser ut som ett rimligt begagnatköp för 33 500 $ med runt 30 000 miles, men priset blir snabbt högre om du vill ha en högre trimnivå och färre miles.

Varför är Volvo XC40 så dyr?

Volvo XC40 kan se dyr ut om du jämför den med andra kompakta crossovers eftersom Volvon nu klassas som en lyxmodell och den tillverkas utomlands och importeras till USA. De vi får i Amerika är byggda på Volvos tillverkningsanläggning i Gent, Belgien, så kostnaden för frakt och tillhörande skatter kan få XC40 att framstå som lite dyr.

Om du jämför XC40 med något som BMW X3 eller Audi Q5, så är Volvo faktiskt ganska mycket billigare, men du kan få en Mercedes-Benz GLA för bara 500 USD mer än den billigaste XC40. En Cadillac XT4 kommer också att kosta dig mindre än en Volvo XC40, men allt detta förutsätter att du anser att ett Volvomärke är lika med en BMW, Mercedes-Benz eller en Cadillac-märke på din kompakta crossover-SUV. Personligen ser jag fortfarande inte att Volvo har märkescachen för de andra biltillverkarna än så jag skulle vilja betala lite mindre för Volvon.

Vilket är bättre, Volvo XC40 eller XC60?

Volvo XC40 klassas som en mellanstor lyxig crossover-SUV medan XC40 är i det mindre kompakta segmentet, men skillnaden i storlek mellan dessa två är inte stor och båda är femsitsiga. XC60 är 12 tum längre än XC40 men hjulbasen är bara cirka 6 tum längre, och XC60 är ungefär en tum bredare.

Det finns fler motoralternativ tillgängliga för XC60 och det finns ingen T4-version, så man kan säga att XC60 är en mer prestandafokuserad modell än XC40. Men om du inte behöver den extra storleken på XC60, skulle jag satsa på en T5 AWD-version av XC40 istället eftersom jag tror att du får mer fordon för pengarna och en mycket snyggare SUV.

Vad är Volvo XC40 jämförbar med?

Det finns många konkurrenter som du kanske vill handla mot Volvo XC40, särskilt eftersom vissa konkurrerande märken erbjuder flera olika modeller som du kan anse vara direkt konkurrens om Volvo XC40. Jag nämnde tidigare att Audi Q5 var ett alternativ till XC40, men Audi har även Q3 som är en ännu närmare match och den kommer som standard med AWD för samma pris som en FWD XC40.

Andra rivaler inkluderar Mercedes-Benz GLA, Cadillac XT4, Cadillac XT3, BMW X2, BMW X1, BMW X2 och BMW X3. Och om du vill inkludera icke-lyxmodeller för att du är skeptisk till Volvos status som ett lyxmärke kan du titta på Subaru Forester, Mini Countryman, Volkswagen Tiguan, Nissan Rogue, Ford Escape och många fler.
Behöver Volvo XC40 premiumgas?

Det går alldeles utmärkt att köra Volvo XC40 med vanlig 87 blyfri gas och du är till och med säker på att använda bränsle med en etanolhalt på upp till 10 procent, men Volvo rekommenderar att du använder premium 91 oktangas i din XC40.

Är Volvo XC40 bra på bensin?

Volvo XCF40 är förmodligen inte så bränslesnål som du kan föreställa dig, och de bästa EPA-bränsleekonomivärdena du kan få från en T4-version med enbart gas är 23 mpg i staden, 33 mpg på motorvägen och 27 mpg kombinerat . Om du vill ha den extra kapaciteten för fyrhjulsdrift minskar dessa betyg något till 23 mpg i staden, 31 mpg på motorvägen och 26 mpg kombinerat.

Är Volvo XC40 säker?

Säkerhet har alltid varit en av Volvos nyckelegenskaper och Xc40 släpper verkligen inte ine ner på något sätt i detta viktiga område. Direkt utanför porten fick Volvo XC40 2019 hela femstjärniga betyg för övergripande säkerhet från NHTSA och IIHS gjorde den till ett Top Safety Pick+. 2020 gav IIHS bara statusen XC40 Top Safety Pick, men den återtog det eftertraktade Top Safety Pick+-betyget 2021.

Är Volvo XC40 värt pengarna?

I segmentet lyxiga, kompakta crossover-SUV:er är Volvo XC40 definitivt bra valuta för pengarna om man tittar på vad man får för priset jämfört med sina främsta rivaler. En nybörjar XC40 har den typ av standardfunktioner som du måste gå mellanklassversionerna av vissa lyxrivaler för att få, men XC40 kostar fortfarande mindre än instegsversionerna av dessa rivaler.

Många av de begagnade XC40-modellerna du kommer att se till salu för tillfället är grundnivån Momentum, och det beror på att dess imponerande lista över standardutrustning mer än tillfredsställer majoriteten av köparna. Lägg till den kraftfullare T5-motorn och AWD till Momentum-erbjudandet och du har verkligen en exceptionell liten crossover.

Hur många mil håller en Volvo XC40?

Du kan lätt förvänta dig att en Volvo XC40 fortfarande kommer att vara stark efter 250 000 miles eller mer, och så länge de inte kör rymdskeppssträcka under sitt liv kommer du fortfarande att se XC40:or på vägen och gå starkt när de är 20 år gammal eller äldre. Volvo har länge haft ett avundsvärt rykte för att producera hållbara fordon som bara fortsätter och fortsätter och vägrar att dö, och det finns ingen anledning att förvänta sig något annat från XC40.

Ska man köpa en begagnad Volvo XC40?

En begagnad Volvo XC40 är ett prisvärt, pålitligt, hållbart, mycket snyggt och mycket välutrustat begagnat fordon och om du gillar utseendet på det du ser så varsågod och köp en. Till skillnad från något som en Ford Escape är XC40 ett mer premiumerbjudande som skulle vara ett särskilt bra köp om du tänker behålla den länge. En begagnad XC40 är förmodligen inte lika vettig om du bara kommer att behålla den ett eller två år eftersom det finns mycket mer prisvärda alternativ som kan ge bättre valuta för pengarna på kort sikt, men XC40 är definitivt en verklig utmanare om du letar efter ett långsiktigt köp.

Volvo XC40 är en mycket elegant lyxig, kompakt crossover-SUV som är packad med den senaste tekniken, och den sätter en ny och mer spännande inriktning på Volvo-märket som helhet. Jag gillar XC40 mer och mer när jag ser den mer och mer, men jag tror att färgen gör en enorm skillnad. Jag har sett några grå och silverversioner som ser ganska anonyma ut, men jag har också sett vita med svarta hjul som ser fantastiska ut och en helt mörklagd XC40 med mörktonade rutor och svarta lättmetallfälgar är verkligen lite av ett huvud -svarvare.

Add Comment