Vad du ska titta efter när du köper en begagnad Cadillac XT5

Cadillac XT5 är en lyxig crossover-SUV i mellanstorlek som föga överraskande sitter i Caddy-serien ovanför den mindre XT4:an och under den större, treradiga XT6:an. Den första årsmodellen (2017) av XT5 var direkt Cadillacs mest sålda bil i Amerika. Det måste dock sägas att 2017 XT5 egentligen bara var en uppdatering av den gamla SRX så det här var inte Caddy som gick hem med det första året av en helt ny modell.

Nu har XT5 funnits ett tag, det är en populär modell på den begagnade marknaden, och om du vill ha chansen att få en för ett fyndpris, kolla in hur du kan köpa välskötta ex-statliga och konfiskerade fordon från regeringen auktioner runt om i landet här. Om du verkligen är intresserad av en begagnad Cadillac XT5, här är vad du behöver veta och hålla utkik efter.

Hur länge har Cadillac XT5 varit i produktion?

Cadillac satte XT5 i produktion på Spring Hill, Tennessee-anläggningen i januari och den ersatte Cadillac SRX crossover våren 2016 som en 2017 års modell. SRX hade varit i produktion från 2003 till 2016 och var en beprövad modell i Cadillac-serien, men XT5 introducerade ett mer modernt och fräscht nytt utseende och uppdaterad teknik. XT5 var i stort sett samma längd, bredd och höjd som den förment kompakta SRX, men hjulbasen på XT5 var ett par tum längre och banan var ungefär en tum bredare.

Hur populär är Cadillac XT5?

Även om XT5 inte säljer i närheten av antalet icke-lyxiga mellanstora crossovers, har försäljningssiffrorna varit ganska friska sedan lanseringen, minst sagt. Under 2016 såldes 39 485 XT5:or i USA, men vi måste komma ihåg att SRX fortfarande var till försäljning i början av det året.

2017 hade Cadillac sitt bästa år med XT5 hittills med imponerande 68 312 sålda enheter, men det sjönk till 60 565 och sedan till bara 49 879 under 2018 respektive 2019. Det relativt dåliga resultatet under 2019 kommer sannolikt att ha varit ett resultat av ökad konkurrens när fler och fler rivaler kom in på marknaden, men en ännu sämre prestation (35 223 enheter) 2020 kommer sannolikt att ha haft coronavirus-pandemin som en stor bidragande orsak till sämsta året hittills för XT5.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur många generationer av Cadillac XT5 finns det?

Det har bara funnits en generation av Cadillac XT5 hittills så det finns inga äldre versioner på marknaden ännu för begagnade köpare att tänka på. XT5 gynnades dock av en uppdatering i mitten av cykeln för 2020 års modell där trimnivåerna justerades om medan exteriören endast fick blygsamma förändringar.

Fram till 2019 års modell var XT5 tillgänglig i basen XT5, Luxury, Premium Luxury och förstklassiga platinadetaljer. Från 2020 ändrades det till Luxury som ny basmodell och sedan gick sortimentet till Premium Luxury och XT5 Sport blev den toppklassiga utrustningsnivån. En uppdatering i mitten av cykeln kan ofta göra modellerna före ansiktslyftning mindre önskvärda och billigare, men jag skulle säga att ändringarna av XT5 årsmodell 2020 inte var tillräckligt betydande för att avskräcka dig från att köpa en begagnad modell äldre än 2020. -ny andra generationen av Cadillac XT5 väntas inte förrän 2023 års modell.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Håller Cadillac XT5 sitt värde?

Det är förmodligen rättvist att säga att att köpa en ny Cadillac XT5 inte precis är en investering eftersom de sjunker med cirka 40% under de första tre åren. Om du skulle köpa en XT5 på ingångsnivå för 43 995 USD och körde genomsnittliga miles (12 000) varje år, efter det första året skulle dess värde sjunka till cirka 34 500 USD, efter två år till 29 700 USD och efter tre år skulle det värderas till cirka $26 000.

Detta betyder att XT5 inte är den sämsta i sitt slag när det kommer till värdeminskning, men det illustrerar också vilket klokt beslut det kan vara att köpa en ett eller två år gammal modell som har blivit väl omhändertagen istället för att köpa helt ny .

Är Cadillac XT5 pålitlig?

Det är ganska tidigt i XT5:s livscykel att göra några stora påståenden om tillförlitlighet, men det är verkligen ett fall av så långt-så-bra. Som alla fordon kan du gå online och hitta enskilda ägare som har haft problem med sin XT5 men det finns inga större fel som upprepas konsekvent för att indikera några inneboende problem.

Allt jag skulle säga att du behöver hålla utkik efter wi Ett använt exempel är att den har en fullständig servicehistorik; helst allt från Cadillac-återförsäljare. Det här är trots allt lyxbilar och lyxbilar av alla märken kan vara dyra att reparera. Om en XT5 har servats regelbundet av en Cadillac-återförsäljare kommer den att ha gjort några små återkallelser som du aldrig ens kommer att veta om men som kan hjälpa till att förhindra att problem uppstår längre fram.

Är Cadillac XT5 dyr att underhålla?

Enligt yourmechanic.com varierar kostnaden för reparationer av XT5 mellan $80 och $1 554, även om den genomsnittliga kostnaden för en reparation är ganska imponerande och prisvärda $192.

Vilken är den bästa Cadillac XT5 årsmodell att köpa?

En 2019 års modell Cadillac XT5 är förmodligen den mest prisvärda versionen du kan köpa eftersom det skedde en uppdatering i mitten av cykeln följande år och de värsta åren av avskrivning kommer inte att vara ditt problem att oroa sig för. Återigen, om du kan hitta en 2017- eller 2018-modell med mil under genomsnittet kanske du kan göra dig lite av ett lyxfynd om du är beredd att shoppa och det finns inget att vara rädd för med de tidigare årsmodellerna.

Är Cadillac XT5 bra på gas?

Med tanke på att XT5 är en ganska kraftfull mellanstor V-6-crossover även i sin grundläggande form, ansågs Caddy faktiskt vara ganska bra på gas när den lanserades. Frontdrivna versioner är föga förvånande de mest bränslesnåla med EPA-värden på 19 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och 22 mpg kombinerat, men dessa siffror sjunker till 18/25/21 mpg respektive med AWDs extra kapacitet.

År 2020 lades en ny 2,0-liters turbo-fyra-motor till XT5-serien, men de 21 mpg i staden, 28 mpg på motorvägen och 24 mpg kombinerat som den erbjuder är ganska oinspirerande i en tid då de flesta konkurrenter lägger ut hybrid och plug-in-hybridmodeller med mycket bättre bränsleekonomi.

Hur många platser finns det i en Cadillac XT5?

Det finns inget alternativ för tredje sätesraden för Cadillac XT5 eftersom alla versioner är femsitsiga modeller. Det är uppenbarligen inte goda nyheter om du behöver fler än fem platser för din familj, men det betyder att det finns en generös mängd utrymme för passagerare och last om fem platser räcker för dina behov.

Är Cadillac XT5 AWD?

Framhjulsdrift är standardformatet för Cadillac XT5, men fyrhjulsdrift finns med de flesta modeller. Från och med 2020 års modell var basmodellen Luxury med 2,0-litersmotorn endast frontdriven, men Premium Luxury-modeller med den motorn kunde uppgraderas till AWD och den toppklassiga Sport-modellen är standard AWD.

När XT5 lanserades var dess AWD-system en ny enhet som använde dubbla kopplingar för att skicka upp till 100 procent av tillgängligt vridmoment till antingen fram- eller bakhjulen. Systemet är designat för att klara av ogynnsamma väderförhållanden på vägen, snarare än prestanda eller terrängkörning, men föraren kan välja att köra framhjulsdrift endast med ett Touring-läge för att förbättra bränsleeffektiviteten.

Hur säker är Cadillac XT5?

Säkerhetsbetygen för Cadillac XT5 har varit bra sedan den lanserades. 2017 års modell fick hela femstjärnigt betyg från NHTSA och IIHS utsåg den till ett Top Safety Pick. Det finns gott om avancerade säkerhetsfunktioner som är standard, men om de mest avancerade säkerhetsfunktionerna är viktiga för dig är det förmodligen bäst att undvika basmodeller.

2018 och 2019 års modell gick inte lika bra med säkerhetsvärderingsinstituten, men det berodde delvis på att konkurrenterna introducerade några nya funktioner tidigare än XT5 och ändringar i krocktestregimerna.

För 2020 års modell uppgraderade Cadillac nivåerna av standardsäkerhetsfunktioner till där du förmodligen förväntar dig att de ska vara för det pris de begär för XT5. Standard automatisk nödbromsning med fotgängardetektering, aktiv körfältskontroll och automatiska helljusstrålkastare hjälpte till att återfå XT5 det femstjärniga betyget från NHTSA och Top Safety Pick-status från IIHS.

Hur mycket kan en Cadillac XT5 dra?

När Cadillac XT5 är utrustad med en V-6-motor har den en maximal dragkapacitet på 3 500 pund, men versioner från 2020 och framåt utrustade med den mindre 2,0-liters turbo-fyra-motorn är endast klassade för att dra maximalt 1 000 pund.

Är Cadillac XT5 snabb?

Cadillac XT5-modeller från 2017 till 2019 är alla utrustade med V-6-motorn som får Caddy från 0 till 60 mph på 6,7 sekunder med AWD och 7,1 sekunder med FWD och toppfarten är 130 mph. XT5-modeller från 2020 med 2,0-litersmotorn tar 7,6 sekunder att ta sig från 0 till 60 mph.

Är Cadillac XT5 bekväm?

XT5 lever upp till sin lyxbilsfakturering på varje utrustningsnivå och i varje modellår i sådan utsträckning kan det ibland vara svårt att motivera att gå för den allra högsta utrustningsnivån. Sätena är stora och bekväma hela dagen och kvaliteten på allt inuti är precis vad du kan förvänta dig av en Cadillac.

De invändiga måtten är ungefär i nivå med den mellanstora banan med 39,5 tum benutrymme i sätena på andra raden och 41,2 tum fram. Den totala passagerarvolymen kommer in på 104,5 cu.-ft. och det finns 30,2 cu.-ft. av lastutrymme bakom baksätena, vilket är dubbelt så mycket som du får i bagageutrymmet på en mellanstor sedan.

Hur mycket ska du betala för en begagnad Cadillac XT5?

Du kommer inte att få en begagnad Cadillac XT4 billigt eftersom dessa är dyra lyxbilar som inte har funnits särskilt länge, men Caddys relativt höga värdeminskning kan göra begagnade exemplar mycket mer överkomliga för många fler än nya.

Vilka är XT5-standardfunktionerna?

Varje Cadillac XT5 kommer med en imponerande lista med standardfunktioner och utrustning som motsvarar ett lyxfordon av denna kvalitet. Så du kan ta reda på vilken begagnad XT5 trimnivå som är rätt för dig här är gratisexemplar av pdf-broschyrerna som du kan ladda ner:

Är en begagnad Cadillac XT5 värd pengarna?

En begagnad Cadillac XT5 i gott skick som inte har gått för många mil är definitivt värt pengarna om du är glad att betala en premie för Cadillac-märket och den extra nivån av överflöd över något som en Volkswagen, GMC eller Chevy rival. Det ser ut som om driftskostnaderna inte kommer att knäcka dig heller eftersom XT5 hittills har visat sig imponerande pålitlig.

Vilken skillnad är det mellan en 2019 och en 2020 Cadillac XT5?

När den uppdaterade 2020 XT5 anlände kom den med ett nytt 2,0-liters turbo-fyra-motoralternativ och en omdesignad frontgrill med olika nättexturer som återspeglar olika trimnivåer. De främre och bakre stötfångarna fick något omdesignade, LED-strålkastare blev en del av standardutrustningen, LED-baklyktorna hade olika grafik och några nya 18 till 20-tums hjuldesigner introducerades.

Vilka är Cadillac XT5:s främsta rivaler?

Det finns en hel del rivaler till XT5 i det här segmentet som du förmodligen skulle vilja kolla in innan du trycker på avtryckaren på en begagnad version av Cadillac. Den mest uppenbara direkta konkurrensen kommer från Tyskland i form av BMW X5, Audi Q5 och Mercedes-Benz GLC, men andra anmärkningsvärda rivaler inkluderar Volvo XC60, Lexus RX och Lincoln Nautilus.

Min åsikt om XT5

För mina pengar är XT5 den framstående modellen i segmentet när det gäller styling och endast Lexus RX kommer till och med i närheten av det distinkta moderna utseendet på Cadillac. Visserligen är interiörens passform och finish bättre i en Mercedes eller en BMW, men du kommer också att betala nästan $20 000 mer för den mindre Mercedes-Benz GLC än du måste hitta för Caddy.

Add Comment