Vad du ska titta efter när du köper en begagnad Dodge-laddare

Om du är en muskelbilstyp av person men dina livsförhållanden har tagit en familjevändning där bara två dörrar inte längre är praktiska, kanske du tror att du måste köpa en SUV. Ännu värre, du kanske tror att du måste ge upp körglädjen helt och hållet och ge efter för gravitationskraften från den fruktade minivanen.

Det finns ett sätt att du fortfarande kan ha en äkta muskelbil men ändå försäkra din andra halva att du är ansvarig med fyra dörrar, ett massivt baksäte, en stor bagageutrymme och rimliga priser. Svaret är att köpa den enda äkta fyradörrars muskelbilen, och den bilen är Dodge Charger. Så här är vad du behöver hålla utkik efter när du köper en begagnad Dodge Charger.

Hur länge har Dodge Charger varit i produktion?

Dodge Charger har varit i produktion sedan 1966 men det har varit två perioder under den tiden då laddaren inte byggdes. Den första produktionskörningen pågick från 1966 till 1978, bilen återintroducerades sedan för en sexårig körning mellan 1981 och 1987, och den senaste produktionskörningen som fortsätter fram till idag startade 2005.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur många generationer av Dodge Charger finns det?

Det har hittills funnits sju olika generationer av Dodge Charger och det är förmodligen rättvist att säga att vissa är avgjort mer åtråvärda än andra. Några av de tidiga exemplen är numera stenkalla klassiker och några av de senare bilarna kan vara fantastiska begagnade köp. Men det finns ett par generationer där som när du ser dem kommer du att förstå varför laddaren gick ur produktion ett tag.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Första generationens Dodge Charger (1966-1967)

När du tittar på dessa tidiga generationer av laddaren kommer du antagligen att märka att mitt första uttalande om att detta är en fyradörrars familjebil är långt utanför märket eftersom laddaren faktiskt började som en tvådörrars fastback med fyra skopor . Byggd på Chryslers B-plattform och delar komponenter med Coronet, den första generationen innehöll en standard 5,2-liters V-8-motor kopplad till en treväxlad manuell växellåda, men större och kraftfullare motorer fanns också tillgängliga.

Många av dessa kommer nu att ha återställts eller byggts om som restomods, och alla som fortfarande är i skickligt skick kommer fortfarande att kräva ganska höga priser. Dessa modeller är investeringar och inte din genomsnittliga begagnade bil på något sätt.

Andra generationens Dodge Charger (1968-1970)

Andra och tredje generationens Dodge Chargers är seriöst eftertraktade klassiska bilar i alla skick. Faktum är att jag bara tittade på Autotrader Classics och kom över en 1970 U-kod Dodge Charger som knappt kunde beskrivas som fortfarande ens kvalificerad som en bil och inte ens hade en drivlina, och den var fortfarande till salu för $18 995!

Tredje generationens Dodge Charger (1971-1974)

Den tredje generationens modeller av Dodge Charger är inte lika önskvärda som de två föregående generationerna men de är fortfarande ganska eftertraktade. Dessa byggdes på Chrysler B-plattformen som modifierades för att följa nya säkerhets- och utsläppsbestämmelser. Försäljningssiffrorna för laddare förbättrades med denna generation men det berodde åtminstone delvis på att Dodge Coronet lades ner.

Fjärde generationens Dodge Charger (1975-1978)

Om du vill ha bevis på påståendet att saker och ting inte alltid förändras till det bättre så är fjärde generationens Dodge Charger ett bra exempel att använda. Dodge bestämde sig för att ta Charger in i det växande segmentet för personliga lyxbilar med denna, men fjärde generationens Charger är en illustration av vad som var fel med amerikansk bildesign under denna period.

Om du faktiskt gillar hur den här ser ut så lycka till, men jag har svårt att tro att Dodge fick det ännu mer fel i designinsatserna när de ersatte denna monstrositet med en femte generationens version 1982.

Femte generationens Dodge Charger (1982-1987)

I ett försök att vara snäll mot Dodge och dess designers från 1980-talet, var femte generationens Charger en produkt av sin tid. Förutom namnet är den här bilen ungefär så långt borta från de tidiga och senaste laddarna som det är möjligt att föreställa sig.

Den här versionen är faktiskt en frontdriven subkompakt halvkombi och den fanns runt samtidigt som t Han är inte representativ för dess arv rävkropp Ford Mustang. Detta är en mer modern monstrositet än den fjärde generationens Charger, men det är fortfarande en monstrositet. Om du ser dig själv lyssna på Hall & Oats med en tvivelaktig permanent och bära benvärmare när du kör en bil som är lika dålig smak som någon sorts retro 80-talsgrej, då är det här bilen för dig.

Sjätte generationens Dodge Charger (2006-2010)

Om du inte har seriöst djupa fickor för en klassisk, restaurerad första eller andra generationens Dodge Charger, är det här ditt sökande efter en bra begagnad Dodge Charger bör börja. Det var här Dodge återintroducerade Charger som en fyradörrars muskelsedan byggd på Chryslers LX-plattform, och den är tillgänglig med V-6- och V-8-motorer och till och med fyrhjulsdrift.

Det är här Chargern skapade sin egen riktning och det finns så många olika versioner att det är lätt att hitta en som passar. Polisen gillade verkligen den här laddaren från och med nu, så du kan hämta dessa riktigt billigt som ex-polisbilar från statliga auktioner över hela landet.
Sjunde generationens Dodge Charger (2011-nuvarande)

Den sjunde generationens Charger var en subtil utveckling av sin föregångare, men den fortsatte att flytta bilen i en mer aggressiv och sportig riktning som hjälper Dodge att få Chargern dit den är idag. Det var här Charger antog det distinkta omslutande bakljusarrangemanget och basmodellerna gjordes ännu kraftfullare.

Om du tittar på en 2015 års modell vid sidan av en 2014 modell skulle det vara lätt att anta att 2015 lanserades en helt ny åtta generation av Dodge Charger. I själva verket var 2015 års modell bara en uppfräschning av den sjunde generationen, men en som såg exteriöra stylingförändringar som var mycket mer betydelsefulla och distinkta än förändringarna från den sjätte till den sjunde generationen.

Jag fullkomligt älskar Chargers från 2015 och framåt, särskilt som det är den punkt där de mäktiga Hellcat-versionerna introducerades. Dessa bilar kanske inte är de mest manövrerbara eller bäst hanterande bilarna som finns, men stilen och den rena råkraften hos dessa moderna laddare är något att värna om.

Varför är Dodge Charger så populär?

Som en allmän regel älskar människor Dodge Charger för dess höga prestanda, aggressiva design, fyra dörrars funktionalitet, bekväma interiör och utmärkt valuta för pengarna. Det finns mycket att gilla med sjunde generationens Dodge Charger och det är mycket bil för en mycket rimlig summa pengar När du tänker på Dodges rivaler inkluderar Toyota Avalon, Nissan Maxima och Ford Taurus, är det lätt att se varför de som älskar bilar och körning skulle bli mer frestade av laddaren.

Hur väl håller Dodge Chargers sitt värde?

I genomsnitt behåller Dodge Charger nästan 70 % av sitt värde under de första tre åren och efter fem år kommer den fortfarande att vara värd 44 % av sitt ursprungliga värde. Under andra och tredje åren av sin livstid lider Charger väldigt lite av, så en ettårig modell kommer att vara ett hyfsat köp om du bara tänker behålla den ett par år.

Om du funderar på att köpa en för att behålla på längre sikt, skulle förmodligen ett fyra eller fem år gammalt exempel i gott skick vara ett bra val.

Är Dodge Charger en säker bil?

Som helhet är Dodge Charger en av de säkraste bilarna i sin klass med NHTSA konsekvent som ger den hela femstjärniga betyg för övergripande säkerhet sedan introduktionen av den sjunde generationen. Det finns några konkurrenter där ute som kan skryta med något bättre säkerhetsbetyg eller längre listor över vanliga aktiva säkerhetsfunktioner, men om säkerhetsfunktioner är din första prioritet är du förmodligen inte laddarens målgrupp ändå.

Är Dodge Charger pålitlig?

Dodge Charger har ett tillförlitlighetsrekord som bäst beskrivs som genomsnittligt för en bil som har funnits ett tag och som säljs i relativt stora antal. Som alla masstillverkade fordon har vissa ägare upplevt problem och några av dem har varit extremt allvarliga, men det finns inget särskilt oroande som borde avskräcka dig från att köpa en begagnad Dodge Charger.

Har Dodge Chargers överföringsproblem?

Enligt webbplatsen RepairPal.com är ett av de vanligaste problemen som Dodge Charger lider av en rysning när växellådan växlar. Problemet tenderar att orsakas av drivlinans kontroll- och transmissionsmoduler (PCM/TCM), men den goda nyheten är att det kan lösas med inget annat än en mjukvaruuppdatering.

Modellår mellan 2006 och 2017 och mer benägna för detta problem än äldre eller nyare modeller, men om det inträffar vid högre körsträcka på 97 000 eller mer, kan tvekan med växling orsakas av mekaniska fel så det är viktigt att få problemet korrekt diagnostiserat.

Har Dodge Chargers många problem?

Det finns många små problem som Dodge Charger lider av, men dessa är inte mer vanliga och inte mer oroande än vad du kan förvänta dig med de flesta bilar

Han är inte representativ för dess arv rävkropp Ford Mustang. Detta är en mer modern monstrositet än den fjärde generationens Charger, men det är fortfarande en monstrositet. Om du ser dig själv lyssna på Hall & Oats med en tvivelaktig permanent och bära benvärmare när du kör en bil som är lika dålig smak som någon sorts retro 80-talsgrej, då är det här bilen för dig.

Sjätte generationens Dodge Charger (2006-2010)

Om du inte har seriöst djupa fickor för en klassisk, restaurerad första eller andra generationens Dodge Charger, är det här ditt sökande efter en bra begagnad Dodge Charger bör börja. Det var här Dodge återintroducerade Charger som en fyradörrars muskelsedan byggd på Chryslers LX-plattform, och den är tillgänglig med V-6- och V-8-motorer och till och med fyrhjulsdrift.

Det är här Chargern skapade sin egen riktning och det finns så många olika versioner att det är lätt att hitta en som passar. Polisen gillade verkligen den här laddaren från och med nu, så du kan hämta dessa riktigt billigt som ex-polisbilar från statliga auktioner över hela landet.

Sjunde generationens Dodge Charger (2011-nuvarande)

Den sjunde generationens Charger var en subtil utveckling av sin föregångare, men den fortsatte att flytta bilen i en mer aggressiv och sportig riktning som hjälper Dodge att få Chargern dit den är idag. Det var här Charger antog det distinkta omslutande bakljusarrangemanget och basmodellerna gjordes ännu kraftfullare.

Om du tittar på en 2015 års modell vid sidan av en 2014 modell skulle det vara lätt att anta att 2015 lanserades en helt ny åtta generation av Dodge Charger. I själva verket var 2015 års modell bara en uppfräschning av den sjunde generationen, men en som såg exteriöra stylingförändringar som var mycket mer betydelsefulla och distinkta än förändringarna från den sjätte till den sjunde generationen.

Jag fullkomligt älskar Chargers från 2015 och framåt, särskilt som det är den punkt där de mäktiga Hellcat-versionerna introducerades. Dessa bilar kanske inte är de mest manövrerbara eller bäst hanterande bilarna som finns, men stilen och den rena råkraften hos dessa moderna laddare är något att värna om.

Varför är Dodge Charger så populär?

Som en allmän regel älskar människor Dodge Charger för dess höga prestanda, aggressiva design, fyra dörrars funktionalitet, bekväma interiör och utmärkt valuta för pengarna. Det finns mycket att gilla med sjunde generationens Dodge Charger och det är mycket bil för en mycket rimlig summa pengar När du tänker på Dodges rivaler inkluderar Toyota Avalon, Nissan Maxima och Ford Taurus, är det lätt att se varför de som älskar bilar och körning skulle bli mer frestade av laddaren.

Hur väl håller Dodge Chargers sitt värde?

I genomsnitt behåller Dodge Charger nästan 70 % av sitt värde under de första tre åren och efter fem år kommer den fortfarande att vara värd 44 % av sitt ursprungliga värde. Under andra och tredje åren av sin livstid lider Charger väldigt lite av, så en ettårig modell kommer att vara ett hyfsat köp om du bara tänker behålla den ett par år. Om du funderar på att köpa en för att behålla på längre sikt, skulle förmodligen ett fyra eller fem år gammalt exempel i gott skick vara ett bra val.

Är Dodge Charger en säker bil?

Som helhet är Dodge Charger en av de säkraste bilarna i sin klass med NHTSA konsekvent som ger den hela femstjärniga betyg för övergripande säkerhet sedan introduktionen av den sjunde generationen. Det finns några konkurrenter där ute som kan skryta med något bättre säkerhetsbetyg eller längre listor över vanliga aktiva säkerhetsfunktioner, men om säkerhetsfunktioner är din första prioritet är du förmodligen inte laddarens målgrupp ändå.

Är Dodge Charger pålitlig?

Dodge Charger har ett tillförlitlighetsrekord som bäst beskrivs som genomsnittligt för en bil som har funnits ett tag och som säljs i relativt stora antal. Som alla masstillverkade fordon har vissa ägare upplevt problem och några av dem har varit extremt allvarliga, men det finns inget särskilt oroande som borde avskräcka dig från att köpa en begagnad Dodge Charger.

Har Dodge Chargers överföringsproblem?

Enligt webbplatsen RepairPal.com är ett av de vanligaste problemen som Dodge Charger lider av en rysning när växellådan växlar. Problemet tenderar att orsakas av drivlinans kontroll- och transmissionsmoduler (PCM/TCM), men den goda nyheten är att det kan lösas med inget annat än en mjukvaruuppdatering.

Modellår mellan 2006 och 2017 och mer benägna för detta problem än äldre eller nyare modeller, men om det inträffar vid högre körsträcka på 97 000 eller mer, kan tvekan med växling orsakas av mekaniska fel så det är viktigt att få problemet korrekt diagnostiserat.

Har Dodge Chargers många problem?

Det finns många små problem som Dodge Charger lider av, men dessa är inte mer vanliga och inte mer oroande än vad du kan förvänta dig med de flesta bilar

Add Comment