Vad du ska titta efter när du köper en begagnad Honda Civic

Honda Civic är en av de mest sålda bilarna i bilhistorien och den fortsätter att säljas i imponerande antal i USA och på andra håll trots den globala törsten efter allt som rör SUV. Det finns många anledningar till varför Civic har varit så framgångsrik, men prisvärdhet, pålitlighet, kvalitet och ett stort antal olika versioner att välja mellan är bland de viktigaste. Alla dessa skäl och mer gör Honda Civic särskilt populär bland köpare av begagnade bilar, så här är vad du ska leta efter när du köper en begagnad Honda Civic.

Hur många Honda Civic-generationer finns det?

Det har funnits 10 generationer av Honda Civic hittills och en helt ny 11:e generation är på gång. Den allra första Honda Civic kom så länge sedan nu som 1972 som en subcompact och den växte inte till den kompakta vi känner den som idag förrän år 2000. Det har funnits så många olika versioner av Civic att det är svårt att tro att det har funnits. Det har inte varit en cabrioletversion ännu, men det har funnits sedan, coupé, lucka och till och med kombimodeller och olika kombinationer av 2, 3, 4 och fem dörrar.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Första generationens Honda Civic (1972-1979)

Redan när denna första Civic-generation lanserades erbjöds den till försäljning som en två- eller fyradörrars fastback sedan, en tre- eller femdörrars halvkombi och en femdörrars kombi. Du kommer att kämpa för att hitta någon av dessa idag någon annanstans än ett museum, men om du kunde hitta ett och återställa det skulle du ha en söt liten klassiker även om den kanske inte är värd en förmögenhet.

Andra generationens Honda Civic (1979-1983)

Den andra generationen var lite större, kraftfullare och mycket mer kantig i designen än den första generationen. Dessa tillverkades i tredörrars halvkombi, fyradörrars sedan, femdörrars halvkombi och femdörrars kombi, och 1335cc- och 1488cc-motorerna parades till fyra- och femväxlade manuella eller tvåväxlade halvautomatiska växellådor. .

Tredje generationens Honda Civic (1983-1987)

En tredje generationens Civic kom 1983 som en 1984 års modell och den mest anmärkningsvärda aspekten av denna generation var introduktionen av ett fyrhjulsdrivet system kallat “Realtime” för Civic. Det började som ett tryckknappssystem men 1987 uppgraderades det så att bakhjulen skulle koppla in automatiskt så fort framhjulen tappade greppet. Om du kan hitta dig själv en tredje generationens Civic med Realtime kommer du verkligen att ha lite av en raritet.

Fjärde generationens Honda Civic (1987-1991)

Fjärde generationens Civics kom i en mängd olika modeller och de kunde kännas som väldigt olika bilar på olika marknader. Till exempel, på vissa marknader sålde Honda fjärde generationens Civics med förgasare, men alla amerikanska Civic-modeller hade bränsleinsprutning.

Femte generationens Honda Civic (1991-1995)

Den femte generationen är där Civic började se ut lite som den bil vi har idag, men vagnversionen av denna såldes bara i Hondas hemland Japan. Även om du kommer att stöta på en och annan Civic till salu på begagnatmarknaden idag från de första fyra generationerna, kommer för det mesta de tidigaste modellerna du kommer att se erbjudas till försäljning nuförtiden vara från den femte generationen och framåt.

Sjätte generationen Honda Civic (1995-2000)

När den sjätte generationen kom 1995 var det en av de minst radikala omformningarna av Civic under åren, även om det är värt att notera att femte generationens Civic presenterade en naturgasversion för första gången i USA. Dessa kan vara hyfsade billiga första bilar för nya förare om du kan hitta en i bra skick, och du kan inte säga det om många masstillverkade bilar av denna årgång.

Sjunde generationen Honda Civic (2000-2005)

Även om de yttre måtten på den sjunde generationens Civic förblev desamma som föregångaren, fick en ökning av det invändiga utrymmet tack vare användningen av ett platt bakgolv denna version av Civic för första gången in i segmentet för kompaktbilar. Nordamerika fick mestadels coupé och sedan kaross, men Si (SiR i Kanada) trim var undantaget eftersom den bara erbjöds i ett tredörrars halvkombiformat.

Åttonde generationen Honda Civic (2005-2011)

Honda återgick till sin vana med radikala omstilar för Civic när den presenterade åttagenerationen 2005, även om halvkombiversionen som Europa fick kanske var mycket mer radikal och polariserande än sedan- och coupéversionerna som säljs i Amerika. Den kanske bästa modellen av denna generation var den sportigare Civic Si fyrdörrars som trimmades av Mugen och stoltserade med flera kosmetiska förändringar samt uppgraderingar av fjädring, hjul och avgassystem.

Nionde generationen Honda Civic (2011-2015)

En nionde generation började säljas i USA i aprill 2011 i sedan- och coupémodeller, men den här möttes inte av allmänt bifall av kommentatorer eller konsumenter. Det tog bara till slutet av 2012 för Honda att erkänna att det kan ha gjort lite av ett stylingmisstag med den här genom att lansera en 2013 årsmodell med en omdesignad exteriör och interiör. Alla Civics kom sedan med ABS (Anti-Lock Brake Systems), VSA (Vehicle Stability Assistance) och EBD (Electronic Brake Distribution), och detta var den första amerikanska modellen med Hondas Eco Assist-teknik.

Tionde generationen Honda Civic (2015-2021)

Även om frontpanelen på den nya tionde generationen som kom 2015 som 2016 års modell är ganska lik den tidigare generationen, är silhuetten markant annorlunda med en ny fastback exteriördesign och bakre C-stolpe som flyter in i bakluckan. Förutom att amerikanska konsumenter kan välja mellan sedan- och coupémodeller, beslutade Honda att återinföra halvkombin till Nordamerika. Det bästa med halvkombin är att det innebar att den fantastiska Type R-prestandavarianten nu äntligen var tillgänglig för amerikanska och kanadensiska hot hatch-entusiaster.

Vad är så speciellt med Honda Civic?

Honda Civic är en så framgångsrik och omtyckt kompaktbil tack vare dess vinnande recept på bränsleeffektivitet, praktiska egenskaper, tillförlitlighet, högkvalitativ ingenjörskonst och prisvärdhet. Om det finns en kompakt bil som du kan lita på är det Civic, och dess obevekliga tillförlitlighet ger den en tredjeplats av 36 i sitt segment av RepairPal.com-webbplatsen med ett tillförlitlighetsbetyg på 4,5 av 5. Dessutom den genomsnittliga årliga reparationskostnaden är bara $368 vilket är en annan anledning till att Civic är nästan lika populär som den någonsin har varit.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur länge håller en Honda Civic?

Om en Honda Civic underhålls och vårdas på rätt sätt kan den helt realistiskt hålla i 20 år, 300 000 miles eller till och med längre. Den genomsnittliga beräknade livslängden för en Honda Civic är mellan 15 och 20 år, och majoriteten av Civic-ägare tenderar att behålla sina bilar i 10 år eller längre, vilket säger mycket om kvaliteten och tillförlitligheten hos den lilla Hondan.

Är Honda Civic för dyr nu för tiden?

Om du jämför en ny Honda Civic med många av dess rivaler med liknande funktioner kan den se lite dyr ut nuförtiden, men du måste fråga dig själv hur många av dem som fortfarande skulle vara på vägen om 15 år när en Civic fortfarande är stark. ?

Som många saker i livet tenderar du att få vad du betalar för, och vad du betalar lite mer för med en Honda Civic är dess tillförlitlighet och hållbarhet. Naturligtvis kan du få en Honda Civic för mycket mindre pengar genom att köpa begagnad och det är därför Civic är en otroligt populär modell bland begagnade bilköpare.

Är Honda Civic bra för en lång körning?

Även om kompakta bilar ofta betraktas som främst för frekventa korta resor i staden eller staden, är Honda Civic helt bra för långa körningar så länge du inte försöker stoppa för många människor och för mycket last inuti. När allt kommer omkring, en sak du definitivt vill ha för långa körningar är ett pålitligt fordon, och få fordon har genom åren visat sig vara mer pålitliga än en Honda Civic.

Finns det en Honda Civic Hybrid?

Honda byggde gas-/elhybridversioner av Civic mellan 2001 och 2015, men den lades ner 2015 och ytterligare en hybrid Civic förväntas inte förrän en ny elfte generation äntligen dyker upp.

Är Honda Civic bränslesnål?

Bränsleeffektivitet har alltid varit en av Honda Civics starka sidor, och den mest populära versionen av den nuvarande generationen med sin 2,0-liters inline-fyra-motor är rankad av EPA till 30 mpg i staden, 38 mpg på motorvägen och 33 mpg kombinerat. Om det inte är tillräckligt bra för dig, är versioner utrustade med 1,5-liters turbo-fyra klassade till ännu mer imponerande 32 mpg i staden, 42 mpg på motorvägen och 36 mpg kombinerat.

Vilken Honda Civic är snabbast?

Den snabbaste produktionsversionen av Honda Civic är åttonde generationens Civic Type R som har en 2,0-liters turbo-fyramotor som utvecklar 306 hästkrafter och 295 lb.ft. av vridmoment. Civic Type R har en 0-60 mph-tid på 4,9 sekunder och en topphastighet på 169 mph, men det är sättet som Hondan kör och hanterar som gör denna hot hatch till en så modern legend.

Avbryter Honda Civic?

Varje bil som har funnits så länge som Honda Civic kommer att få sin fortsatta livslängd ifrågasatt då och då, men CNET har föreslagit att produktionen av Honda Civic Sedan snart kommer att upphöra på grund av låg försäljning inför ett fortsatt angrepp från populariteten av stadsjeepar. Även om sedanen slutar tillverkas, har hattenh och Type R kommer att fortsätta eftersom de fortfarande är populära modeller på marknader över hela världen.

Är Honda Civic bra i snö?

Även om det inte finns någon AWD-version av Honda Civic för tillfället, gör bilens frontmotor- och framhjulsdrivna format den ganska kompetent i snön och på isen, särskilt jämfört med bakhjulsdrivna rivaler.

Hur mycket ska du betala för en begagnad Honda Civic?

Vid det här laget i en artikel som denna, skulle jag vanligtvis producera en tabell som illustrerar de högsta och lägsta genomsnittspriserna för e-fordon under ett stort antal år. Men det finns så många olika versioner av Honda Civic som spänner över så många årsmodeller att jag förmodligen skulle behöva producera en bok för att ens försöka täcka dem alla.

Vad jag kommer att säga istället är att du kan få en begagnad Honda Civic för att passa nästan vilken budget du vill tänka på och alla vanliga regler gäller. Om du är nöjd med en relativt enkel modell kan du få en anständig 2012 Civic sedan med rimliga mil för mindre än $5 000, men en 2019 Type R med låg körsträcka kommer att kosta dig nära $45k. Även om du bara har ett par tusen dollar att spendera kan du fortfarande få en gammal Civic som kommer att göra ett jobb och som fortfarande kommer att ha många år kvar i den om du tar hand om den.

Vilka är konkurrenterna till Honda Civic?

Det finns mindre konkurrens för Honda Civic än vad det brukade vara eftersom allmänhetens efterfrågan på kompakta sedaner fortsätter att minska. Andra kompakta bilar du kanske vill överväga som ett alternativ till Honda Civic inkluderar Ford Focus, Volkswagen Golf, Chevrolet Cruze, Hyundai Elantra, Kia Forte och Toyota Corolla.

Hur väl håller en Honda Civic sitt värde?

Honda Civic håller priset mycket bra och värdeminskningen är ganska jämnt fördelad över åren. Efter tre år och 36 000 miles bör en Honda Civic fortfarande vara värd cirka 73 % av sitt ursprungliga värde och den kommer fortfarande att vara värd nästan sextio procent av sitt ursprungliga pris efter sex år.

Vilken Honda Civic årsmodell bör du undvika?

Generellt sett var 2001 års modell av Honda Civic en att undvika, men efter 20 år kommer transmissionsproblemen som plågade denna modellår nästan säkert att ha åtgärdats. Om du tittar på en 2006 eller 2007 Honda Civic kanske du vill kontrollera servicehistoriken noggrant eftersom det fanns problem runt den tiden med spruckna motorblock. En ersättning kan kosta $3 000 eller mer men för det mesta kommer detta problem att ha hanterats under Hondas 10-åriga drivlinagaranti.

Vilken är den bäst använda Honda Civic årsmodell?

Generellt sett är 1998, 2012 och 2014 tre av de bästa Honda Civic-modellåren för begagnade köpare. Förutom den beprövade tillförlitligheten som Honda är känd för, är det här de tre årsmodellerna där det fanns minst klagomål om problem med Honda Civic.

Hur säker är Honda Civic?

Honda Civic har alltid varit en av de säkraste kompaktbilarna på marknaden för förare och passagerare, men den blev ännu säkrare 2013 när den fick en standardbackkamera, en förstärkt struktur och nya krockkuddar för att lägga till sin redan imponerande lista över standard säkerhetsfunktioner. 2014 års modeller skröt med hela femstjärniga betyg för övergripande säkerhet från NHTSA och IIHS gav 2014 Civic det eftertraktade Top Safety Pick+-betyget.

Den nedgraderades från Top Safet Pick+ till ett Top Safety Pick 2015, men Civic återfick IIHS toppbetyg 2016. Oavsett om årsmodellen du tittar på var ett Top Safety Pick eller ett Top Safety Pick+, kan du Var säker på att du kommer att köpa vad som var en av de allra säkraste bilarna i sin klass när den var ny.

Är Honda Civic bekväm?

Civicen kan vara en bekväm bil i de flesta utrustningsnivåer och toppdetaljer kan ibland vara nära att vara genuint lyxig. Den tionde generationen är nära att vara en medelstor bil inuti, även om de framför drar fördel av det mesta av benutrymmet som de imponerande dimensionerna ger. Föraren och passageraren har 42,3 tum benutrymme men de i baksätet får nöja sig med bara 35,9 tum.

Ska du köpa en begagnad Honda Civic?

Om du inte tittar på något som en Si eller en Type R-variant, är Honda Civic inte det mest spännande sättet att spendera dina pengar på en begagnad bil. Men på nästan alla andra sätt är det svårt att hitta fel på den uthålliga Hondan så länge du gillar hur den ser ut. Coupémodeller ser betydligt bättre ut än sedanerna och vissa Civic-coupéer kan faktiskt se ganska sportiga ut.

Men om du letar efter en prisvärd, praktisk begagnad bil som sannolikt inte kommer att svika dig och som förmodligen kommer att hålla längre än vad du gör, kan du inte gå fel med en Honda Civic, särskilt en tionde generationens modell om din budgeten räcker till. Och om du vill ha chansen att hitta några fantastiska begagnade bilar, lastbilar och stadsjeepar av alla slag till knockdown-priser, se till att kolla in statliga auktioner.

Add Comment