Vad du ska titta efter när du köper en begagnad Nissan Murano

Om du vill köpa en riktigt prisvärd begagnad crossover-SUV i mellanstorlek kommer du förmodligen att behöva köpa något relativt gammalt, och vi vet alla att fordon över en viss ålder kan se väldigt daterade och ganska oattraktiva ut. Här kommer jag att diskutera en begagnad mellanstor crossover som har funnits sedan 2003 där även de allra tidigaste versionerna fortfarande ser bra ut idag, och det fordonet är Nissan Murano.

Hur många generationer av Nissan Murano finns det?

Det har hittills funnits tre olika generationer av Nissan Murano. När Murano först dök upp på New York International Auto Show 2002 gjorde den ett stort plask med sin unika, futuristiska exteriörstyling. Murano var Nissans första crossover-SUV för den amerikanska och kanadensiska marknaden och den började tillverkas i maj 2002 och marknadsfördes som en 2003 års modell.

Även om Murano är ett japanskt fordon designat, konstruerat och tillverkat på Nissan America i La Jolla, Kalifornien, kommer namnet faktiskt från den italienska staden Murano.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Första generationens Nissan Murano (2003-2007)

Jag skulle normalt inte bli upphetsad över en första generationens modell av något fordon som går tillbaka så långt som 2003, men jag är lite ytlig ibland och hur ett fordon ser ut är väldigt viktigt för mig. Faktum är att jag är mer bekymrad över hur ett fordon ser ut än vad som helst annat och det finns inte många fordon runt omkring som är nära 20 år gamla som har en stil som fortfarande ser bra ut efter så lång tid. Om du är lite cynisk när det gäller mitt första påstående om hur väl den första generationens Muranos styling har hållit sig, ta bara en titt på något som en 2003 Kia Sportage eller en 2003 Toyota Highlander och då kommer du att förstå vad jag menar.

Första generationens Muranos drevs av en 3,5-liters V-6-motor som producerade 245 hästkrafter och 246 lb.ft. av vridmoment, och den var tillgänglig i både fram- och bakhjulsdrivna format. Det var också ett av de största fordonen på den tiden som använde en CVT-växellåda, och om du vill veta mer om CVT kan du kolla in en artikel jag skrev nyligen om dem här.

Du kan också stöta på en högpresterande version av den första generationens Murano med märket Murano GT-C, och den här använde en högeffektversion av V-6-motorn som utvecklade 305 hästkrafter som också fanns i Nissan 350Z av tiden. Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Andra generationens Nissan Murano (2009-2014)

2007 började Nissan bygga en ny andra generation av Murano, men den hoppade över 2008 års modell så du hittar bara denna från 2009-2014 årsmodeller. Denna nya andra generationens Murano behöll samma övergripande form som sin föregångare, men för mig är stylingen inte lika tilltalande och jag tycker att den bara ser lite udda ut och inte alls lika tilltalande som den första generationen.

Den här erbjöds först i S-, SL- och toppklassiga LE-utrustningsnivåer med S- och SL-modeller som standard framhjulsdrivna, medan LE kom som standard med Nissans intelligenta fyrhjulsdrivna (iAWD)-system som var tillval för de andra två trimnivåerna.

Prestandan förbättrades den här gången med en reviderad version av 3,5-liters V-6-motorn som denna gång avlade 265 hästkrafter och kunde få Murano från 0-60 mph på drygt sju sekunder. Nissan stack verkligen ut sin företagshack för 2011 års modell med en Murano CrossCabriolet som nämndes som “världens första fyrhjulsdrivna crossover-cabriolet”. Den såldes endast i den övre LE-klädseln och hade en helautomatisk, hydrauliskt manövrerad tygöverdel. Det hängde dock inte länge och 2014 var dess sista modellår innan den sattes ut på bete.

Tredje generationens Nissan Murano (2015-nuvarande)

En tredje generation av Murano började tillverkas 2014 för 2015 års modell, och jag tror att detta var lite av en återgång till formen för exteriören även om den är mycket mer konventionell än den ursprungliga Murano och den passar väldigt snyggt. in i Nissans nuvarande företagsdesign. Det måste sägas att Amerika gillar Murano mycket mer än resten av världen och den tredje generationen är endast byggd i vänsterstyrd form efter att ha lagts ned på marknader som Storbritannien och Japan.

Till Nissans förtjänst har den avstått frånsläpper in några turbo-fyra med liten slagvolym i Murano och till denna dag har den alltid erbjudits exklusivt med en V-6-motor. Den här tredje generationens modell fick en uppdatering i mitten av cykeln för 2019 års modell som tog in uppdaterade främre och bakre frontpaneler och några revideringar av standardspecifikationerna. Det fanns en hybridversion av Murano som erbjuds av Nissan men den kom för 2016 års modell och dök inte upp igen efter det.

Är Nissan Rogue populär?

Under sitt bästa år för försäljning i USA (2016) sålde Nissan 86 953 Murano-modeller och det har bara gått ett par hela år sedan 2003 då försäljningen sjönk under 50 000. Även 2020 när marknaden stördes allvarligt av åtgärder för att bekämpa coronaviruset sålde Nissan 58 255 enheter av Murano i Amerika så det får dig att undra hur många fler som skulle ha sålts om allt hade varit normalt.

Håller Nissan Murano sitt värde?

Nissan Murano håller priset ganska bra jämfört med många av sina rivaler. De tidigaste versionerna hade MSRP på drygt 28 000 USD redan 2003, men du kommer att kämpa för att hitta en bra idag för mindre än 5 950 USD. Med hjälp av caredge.coms onlineavskrivningsverktyg kommer du att upptäcka att Murano förlorar cirka 17 % av sitt värde efter ett år och cirka 33 % efter tre år.

Är Nissan Murano pålitlig?

Nissan Murano har en ojämn historia av tillförlitlighet. Sammantaget är Murano ganska pålitlig, men problemet är att några av de vanligaste problemen är relaterade till transmissionerna och de tenderar också att vara bland de dyraste att fixa. Det finns ingen meritlista med små problem att hålla utkik efter, men när du provkör en begagnad Murano måste du verkligen vara särskilt uppmärksam på transmissionen.

Har Nissan Murano problem med växellådan?

Transmissionsproblem är Nissan Muranos akilleshäl men detta gäller egentligen bara modeller fram till och med 2011 års modell. Om du köper en från 2012 eller nyare kommer du förmodligen att få en seriöst pålitlig crossover i mellanstorlek eftersom Nissan verkligen har lärt sig sin läxa från några riktigt dåliga år för transmissionsproblem innan dess.

Vilka Murano årsmodeller bör du undvika?

Om du letar efter en begagnad Nissan Murano att köpa skulle det förmodligen vara klokt att undvika en 2009 års modell. Webbplatsen Car Complaints har nästan 800 klagomål listade från Murano-ägare för det årsmodellen. De vanligaste problemen som rapporterats är en mjuk bromspedal som kostar runt 2 400 USD att fixa, en felaktig ABS-kontroller som kommer att kosta dig ungefär 1 600 USD att lösa, och ett fullständigt överföringsfel som kommer att ställa tillbaka minst 5 000 USD för att fixa.

Hur är bränsleekonomin i Nissan Murano?

Med sina kraftfulla V-6-motorer har bränsleekonomin aldrig riktigt varit Nissan Muranos starka sida. Första generationens Murano är betygsatt av EPA till 18 mpg i staden, 23 mpg på motorvägen och 20 mpg kombinerat. Den goda nyheten är att det inte spelar någon roll om du har fyrhjulsdrift eller framhjulsdrift eftersom båda erbjuder samma bränsleekonomi.

Saker och ting förbättras med tredje generationen och en 2015 Murano får EPA-betyg på 21 mpg i staden, 28 mpg på motorvägen och 24 mpg kombinerat. Senare modeller är något sämre på grund av en förbättrad ny testregim och en 2020 Murano är klassad till 20/28/23 mpg respektive med endera drivlinan.

Hur många platser i en Nissan Rogue?

Nissan Murano var en femsitsig crossover-SUV i mellanstorlek när den lanserades 2002 och den har varit en femsitsmodell sedan dess. Nissan har tack och lov motstått frestelsen att klämma in en av de där löjligt små tredje raden av sittplatser i Murano och det betyder att det finns en anständig mängd passagerar- och lastutrymme inuti.

Är Nissan Murano AWD?

De allra flesta Nissan Murano-modeller sedan lanseringen har varit standardframhjulsdrivna med AWD som tillval. Det har funnits några toppspecifika modeller som kom som standard med fyrhjulsdrift, men du hittar ett stort antal av båda drivlinorna på marknaden för varje tillgängligt årsmodell.

Hur säker är Nissan Murano?

Murano har alltid varit utrustad med en bra nivå av standardsäkerhetsfunktioner på varje utrustningsnivå och NHTSA har ofta gett Nissan hela femstjärniga betyg för övergripande säkerhet. IIHS tilldelades slutligen Murano Top Safety Pick-status med ankomsten av det andra årsmodellen 2009, men det upphörde igen 2011 när Nissan först testades för takhållfasthet.

Även om betygen var lite blandade för andra generationens Murano, blev det bättre från 2015 års modell när IIHS gav Nissan sitt eftertraktade Top Safety Pick+-betyg för första gången. Murano är inte den högst rankade modellen i sin klass för säkerhet men den är verkligen inte den värsta, så jag skulle säga att det inte finns något att oroa sig för alls med Murano i detta område.

Är Nissan Murano snabb?

Murano är inte särskilt snabb enligt vissa av dagens SUV-standarder, men att alltid drivas av V-6-motorer betyder att varje modell är tillräckligt snabb. De flesta versions kan få dig från 0 till 60 mph på mindre än 8 sekunder och vissa versioner har lyckats få ner den tiden närmare 7 sekunder.

Vilka är Nissan Murano-konkurrenterna?

Huvudtävlingen för Nissan Murano inkluderar Ford Edge, Honda Passport, Hyundai Santa Fe, Jeep Grand Cherokee och Mazda CX-9. Du kanske också vill överväga Subaru Outback, Volkswagen Tiguan och möjligen även Toyota Venza.

Är Nissan Murano bekväm?

Interiören i första generationens Murano är inte den mest imponerande inredda och den är inte heller den mest bekväma i sin klass, men situationen blev säkerligen bättre med den andra generationen 2009. Det finns en anständig mängd huvud- och benutrymme i andra generationens Murano och sätena är bekväma, om inte precis lyxiga.

Om du vill ha den mest bekväma Nissan Murano måste du skaffa en tredje generationens modell eftersom Nissan verkligen förbättrade sitt spel med Murano-interiören från 2015 och framåt. Thecarconnection.com-webbplatsen sa om den tredje generationen 2015, “Med imponerande åkkomfort, en tyst hytt och ovanligt bekväma sittplatser för dem bakom är 2015 Nissan Murano ett utmärkt val för dem som har resesällskap.”

Vilken är den högsta utrustningsnivån för Nissan Murano?

Murano LE var den översta trimnivån i Muranos tidiga dagar, men nuförtiden är den översta trimnivån Platinum. Om du vill veta exakt vilka trimnivåer som hade vilka funktioner genom åren för att hjälpa dig att välja rätt begagnade Nissan Murano för dig, här är Murano-broschyrer i pdf-filformat från 2009 till 2021 års modell att ladda ner gratis.

Hur mycket ska du betala för en begagnad Nissan Murano?

Du kan få en första generationens Nissan Murano för mindre än $2 000, men jag skulle föreslå att bra börjar från närmare $5 000. För cirka 6 000 $ kan du få en begagnad Murano som fortfarande ser bra ut och som fortfarande har lite liv kvar i den, men håll dig borta från billiga exempel med mer än 150 000 miles.

Här är en tabell som visar de lägsta och högsta priserna du bör förvänta dig att betala för varje modellår baserat på fordon i anständigt skick för deras ålder och utbudet av trimnivåer.

Om du vill ha möjligheten att köpa en begagnad Nissan Murano eller valfritt antal andra begagnade fordon till otroliga priser så borde du verkligen kolla in statliga auktioner. Det här är auktioner där federala och lokala myndigheter gör sig av med fordonen de ersätter och du kommer också att stöta på fordon som beslagtagits från kriminella företag, och du kan ta reda på var och när de hålls genom att prenumerera här.

Ska man köpa en begagnad Nissan Murano?

Jag tror att det bästa värdet att få med en ny Nissan Murano är att hitta med första generationens modeller. Om du vill ha en crossover-SUV i medelstor storlek som ser bra ut, som sticker ut från mängden och du inte vill spendera mycket pengar så kan du placera en första generationens Murano utanför ditt hus och fortfarande titta på den stolt.

Andra generationens modeller är förmodligen bättre fordon, men i det här skedet av Muranos livslängd skulle jag säga att det finns mycket bättre och mycket snyggare rivaler du borde köpa istället.

Tredje generationens modeller är definitivt bäst när det gäller att vara bra allround-SUV:ar och de är mycket mer attraktiva och önskvärda än andra generationens Muranos, men återigen, jag skulle föreslå att det finns många alternativ som är bättre för liknande eller mindre pengar. Den senaste Murano sticker ut från den medelstora publiken mer än de flesta och det finns inte lika många av dem som vissa konkurrenter, men det finns bättre alternativ du kan köpa istället.

Add Comment