Vad du ska titta efter när du köper en begagnad Nissan Rogue Sport

Det är förmodligen en fråga om gissningar om en bil är bra bara för att den säljs i enorma mängder, speciellt när fordonet i fråga introduceras på en ny marknad efter att ha sålt löjligt bra någon annanstans i världen. I det här fallet pratar jag om Nissan Rogue Sport, som trots att de delar det mesta av sitt namn med Nissan Rogue, faktiskt är en helt annan SUV än sitt större syskon.

Om du inte är bekant med Rogue Sport kan du missa det eftersom det här är den nordamerikanska versionen av vad som kallas Nissan Qashqai överallt i världen. Och de flesta marknader utanför Nordamerika är Qashqai Nissans mest sålda modell på något avsevärt sätt. Om du är på marknaden för en kompakt crossover-SUV som resten av världen är galen i, här är vad du ska leta efter när du köper en begagnad Nissan Rogue Sport.

Vad är Nissan Rogue Sport?

Nissan Rogue Sport är en kompakt crossover-SUV som har tillverkats sedan 2006, även om den bara har marknadsförts i Nordamerika sedan så sent som 2017. Den säljs inte i Nissans hemland Japan, utan på alla andra marknader runt om i världen där den säljs Rogue Sport heter faktiskt Qashqai. Även om Rogue Sport är byggd på samma plattform som den större Nissan Rogue bör den verkligen ses som en modell i sig eftersom det inte bara är en mindre, billigare version av Rogue.

Jag kan berätta för dig av personlig erfarenhet att i synnerhet i Storbritannien kan du inte vara på vägen i mer än 30 sekunder utan att stöta på en Nissan Qashqai. Det är verkligen så populärt, och om det inte var för den officiella SMMT-försäljningsstatistiken, skulle jag svära på att det fanns dubbelt så många av dem som det finns Ford Fiestas och Ford Focuses.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur många generationer av Nissan Rogue Sport finns det?

Även om en tredje generation av Nissan Qashqai nu har släppts lös i Europa, var det bara den andra generationen som tog sig hit som Nissan Rogue Sport och den har varit till försäljning här sedan 2017. 2021 års Nissan Rogue Sport här i USA är i praktiken en andra generationens Qashqai, och den helt nya tredje generationen som nu säljs i Europa kommer till USA som andra generationens 2022 Nissan Rogue Sport.

2017 års Rogue Sport lanserades i tre olika utrustningsnivåer som var S, SV och SL med toppklass. Den lanserades med en 2,0-liters fyrcylindrig motor kopplad till en kontinuerligt variabel transmission (CVT) som fanns i alla tre trimnivåer. Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Varför är Rogue Sport så populär?

Generellt sett är Rogue Sport extremt populär i sin Qashqai-form över hela världen, först och främst för dess obestridliga prisvärdhet. Tyvärr är den inte lika prisvärd som en ny bil i USA eftersom det är en modell som är byggd på annat håll och importerad till Nordamerika. I Europa, när det inte pågår en pandemi som förstör nybilsbranschen, säljer Nissan cirka en kvarts miljon enheter av Qashqai varje år.

Jag har dock letat mycket efter försäljningssiffror för Rogue Sport i USA och den finns inte i någon topp 20-lista över kompakta eller subkompakta crossovers. Vi måste dra slutsatsen att försäljningen av Rogue Sport därför är ganska obetydlig, men det kan vara goda nyheter för skarpögda begagnade bilköpare.

Hur väl håller Nissan Rogue Sport sitt värde?

Rogue Sport förlorar avsevärda 21% av sitt initiala värde under det första året från ny, men den avskrivningstakten avtar under år två och tre med en tre år gammal Rogue Sport som är värd cirka 66% av sitt ursprungliga pris. En basmodell Rogue Sport S som kostar från 23 960 $ helt ny kommer att vara värd ungefär 16 131 $ efter tre år och 36 000 miles.

Avskrivningar efter det första året följer en ganska jämn kurva så det finns ingen speciell ålder för Rogue Sport som representerar bättre värde och skyddar dig från något särskilt dåligt år för värdeförlust. Om jag skulle ge några råd vid det här laget skulle det vara köp inte en helt ny Rogue Sport, men allt från 12 månader gammal och äldre kommer att vara en anständig besparing på ny.

Är Nissan Rogue Sport pålitlig?

Eftersom det säljs i så litet antal i USA finns det inte mycket data om dess tillförlitlighet. Det är därför vettigt att titta på Qashqai från 2017 och framåt runt om i världen och den allmänna konsensusen är att tillförlitligheten är över genomsnittet och antagligen ligger på cirka 6,9 av tio.

Skönheten med en bil som Rogue Sport är att alla delar den behöver är rikliga och lättillgängliga eftersom många delas med den större Nissan Rogue som är en av USA:s favorit-SUV:ar.

Har Nissan Rogue Sport problem med växellådan?

Eftersom Rogue Sport använder en CVT finns det väldigt få problem, även om du har problem med en CVT kan de bli ganska dyra. Ta en titt på min artikel om CVT här för att lära dig mer.

Har Nissan Rogue motorproblem?

Motorn under huven på varenda Nissan Rogue-sport hittills är en 2,0-liters fyrcylindrig som producerar 141 hästkrafter och 147 lb.ft. av vridmoment och utvecklar få fel. Det är en beprövad motor som Nissan har använt flitigt i andra modeller och de enda problem du sannolikt kommer att uppleva kommer att bero på naturligt slitage.

Vilka Rogue Sport årsmodeller bör du undvika?

I allmänhet skulle jag föreslå att du undviker det första årsmodellen av någon generation av ett fordon eftersom det är den period då det först hamnar i händerna på allmänheten och gremlins kommer fram och fixas allt eftersom året går. Eftersom Rogue Sport redan hade tillverkats effektivt i fyra år när det kom till Amerika finns det inte en modellår som sticker ut som en att undvika.

Är Nissan Rogue Sport AWD?

Rogue Sport kommer som standard i framhjulsdriven form men varje version kan uppgraderas till att inkludera AWD mot en extra kostnad. Fyrhjulsdrivna versioner av Rogue Sport är inte hårda terrängåkare på något sätt, men AWD-systemet lägger till en extra grad av kapacitet på våta, isiga eller snötäckta vägar om du bor någonstans som blir dålig. väder på vintern.

Hur är Nissan Rogue Sport bränsleeffektivitet?

När 2017 Rogue Sport anlände var den rankad av EPA för bränsleeffektivitet på 25 mpg i staden, 32 mpg på motorvägen och 28 mpg kombinerat i standard frontdriven form, medan fyrhjulsdrivna versioner fick betyget 24/ 30/27 mpg respektive. Rogue Sport har inte förändrats mycket sedan dess och det har inte heller betygen för bränsleekonomin.

Hur många platser finns det i en Nissan Rogue Sport?

Det finns 5 säten i Nissan Rogue Sport med generöst 42,8 tum benutrymme i framsätena men något snäva 33,4 tum för dem i baksätet.

Hur säker är Nissan Rogue Sport?

NHTSA och IIHS har hittills inte gett Nissan Rogue Sport-betyg för övergripande säkerhet, men några av de individuella resultaten hittills har inte varit de bästa. Återigen, det är svårt att bilda sig en sammanhängande uppfattning med bristen på heltäckande betyg, men Rogue Sport kommer fullproppad med en imponerande lista med säkerhetsfunktioner som kan hjälpa dig att förhindra en olycka i första hand.

Är Nissan Rogue Sport snabb?

Den kan ha Sport i sitt namn men prestandan hos Nissan Rogue Sport är en bit ifrån att vara sportig. 2,0-litersmotorns 141 hästkrafter kan bara få den lilla Nissan-SUV:n från 0 till 60 mph på ganska fotgängare 9,8 sekunder och framåt till en påstådd topphastighet på 124 mph.

Är Nissan Rogue Sport bekväm?

Nissan Rogue Sport är tillräckligt bekväm. Det finns en anständig mängd utrymme i fronten och 53 cu.-ft. av lastutrymme bakom baksätena är ganska bra för en liten SUV. I själva verket är baksätena bäst för två vuxna eller tre barn. Om du klämmer in tre vuxna i full storlek i baksätet är det bättre att se till att de känner varandra ganska väl, eftersom de kommer att göra det när de kommer ut.

Vilken är den högsta nivån av Nissan Rogue Sport?

Den högsta utrustningsnivån för Nissan Rogue Sport är SL, och den kommer med en imponerande lista med standardfunktioner och utrustning. Alla dessa godsaker kommer dock med en stor biljett, och det är inte svårt att hitta alternativa små stadsjeepar med liknande eller bättre funktioner för samma pengar eller mindre.

Är en begagnad Nissan Rogue Sport värd pengarna?

Jag ska vara djärv nog att säga att begagnade Nissan Rogue Sports inte är värda pengarna som återförsäljare kommer att be om dem. Det är inte så att det inte är en anständig liten, massmarknads-SUV, för det är det, men det finns bättre där ute för mindre pengar och du kan ha en större, bättre Nissan Rogue för bara lite mer än en Rogue Sport.

Ska man köpa en begagnad Nissan Rogue Sport?

Jag kan vanligtvis göra ett fall för att köpa nästan vilken begagnad bil som helst, men det här är svårt. Om du är i Storbritannien, Europa eller nästan någon annanstans än Nordamerika skulle jag säga att det finns många anledningar att köpa en, men i USA är Nissan Rogue Sport alldeles för dyr för vad den är.

Jag har mycket erfarenhet av att äga och köra fordon av den här typen och jag hyrde en sådan för inte så länge sedan för en helg. Den sista kompakta SUV jag hade innan jag hyrde Nissan var en Kia Sportage och det var ett betydligt bättre fordon runt om. Nissan ser ut och känns lite billig inuti och styrningen och transmissionen känns lösa och mindre lyhörda än många konkurrenter. Mycket av detta är inte så hemskt och det skulle kunna förlåtas om priset var rätt, men i USA är priset på Nissan Rogue Sport inte rätt och det är därför jag skulle föreslå att du väljer något annat.

Add Comment